La DRAOV Craiova PDL face legea - Sotia primarului de la Carna a avansat in trei ani cati altii in zece


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    La DRAOV Craiova PDL face legea - Sotia primarului de la Carna a avansat in trei ani cati altii in zece

    De când a ajuns la guvernare, PDL a numit oameni în funcţiile de conducere în toate vămile din ţară. În 2009 a început cu numirea directorilor generali şi a adjuncţilor. Când aceştia s-au acomodat cu funcţiile primite, a început să facă ordine în serviciile subordonate. Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova nu face excepţie de la regulă.

    Conform declaraţiei de avere din data de 11 august 2008, Nicoleta Andrei ocupa în cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova funcţia de referent principal. Venitul anual al acesteia era de 13.503 lei, ceea ce înseamnă că lunar încasa 1.125,25 lei. Dacă pentru majoritatea românilor anul 2009 a fost unul dezastruos, pentru Nicoleta Andrei începea să se întrezărească luminiţa de la capătul tunelului. Este numită inspector asistent la DRAOV Craiova, iar venitul anual îi creşte considerabil, de la 13.503 lei la 30.952 lei. Şi pentru că oamenii competenţi trebuie promovaţi, în anul 2010 Nicoleta Andrei ajunge să coordoneze activitatea echipelor mobile din cele şase judeţe ale DRAOV Craiova din funcţia de şef Serviciu SOVMA. Este adevărat că odată cu această funcţie câştigurile anuale ale Nicoletei Andrei au ajuns, în 2010, la 19.872. Dar în aceeaşi perioadă mai mult decât jumătate din românii care lucrează la stat au ajuns să aibă salariul minim pe economie. În prezent, Nicoleta Andrei este tot şef Serviciu SOVMA la DRAOV Craiova şi situaţia financiară anuală a acesteia s-a ameliorat: 31.159 lei.

    Andrei Cornel, arestat pentru 29 de zile

    În tot acest timp, şeful de serviciu numit prin concurs a fost mutat temporar la DJAOV Vâlcea, Biroul Vamal Bechet şi Biroul Vamal Aeroport Craiova, pentru o perioadă cuprinsă între şase şi nouă luni. Ce i-a lipsit acestui individ ca să rămână pe funcţia pe care a câştigat-o printr-un concurs? Eventual o soţie care să aibă funcţia de primar. Pentru că soţul Nicoletei Andrei nu este nimeni altul decât Cornel Andrei, primarul comunei Cârna, faţă de care Judecătoria Segarcea a dispus arestarea pentru 29 de zile, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, instigare la fals intelectual, uz de fals, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă calificată. Potrivit procurorilor, Cornel Andrei, în calitatea sa de primar şi ordonator principal de credite, a încheiat contracte de executare a unor lucrări publice fără a respecta procedurile legale privind achiziţiile publice şi organizarea de licitaţii.

    Mai exact, Cornel Andrei este acuzat că, după ce a fost ales, în primele cinci luni de mandat, a încheiat contracte pentru repararea şi întreţinerea drumurilor comunale, pentru reabilitarea garajului şi magaziei Primăriei, demolarea unei şcoli generale, colectarea deşeurilor şi achiziţionarea de ornamente electrice pentru sărbătorile de iarnă, toate fără licitaţii. În anul 2009, a mai încheiat două contracte prin atribuire directă – unul pentru ridicarea unei baze sportive şi celălalt pentru alimentarea cu apă a comunei. Prejudiciul cauzat în acest mod bugetului local de Cornel Andrei a fost estimat la suma de 367.000 lei.

    Posturile din instituţiile de stat, scoase la negocieri de PDL

    În 2009, când Nicoleta Andrei era avansată în funcţia de inspector asistent, soţul acesteia, primarul Cornel Andrei, începuse deja negocierile de trecere la PDL, el fiind ales în funcţie din partea PNL. În acelaşi an toată conducerea PDL Dolj lua parte la Zilele comunei Cârna. În apropierea alegerilor prezidenţiale, Cornel Andrei participa la şedinţele PDL Cârna, fiind însoţit de o parte a consilierilor locali PNL. Este mai mult decât evident faptul că toată ascensiunea profesională a Nicoletei Andrei în cadrul DRAOV Craiova a fost negociată de soţul acesteia, Cornel Andrei. Acelaşi Cornel Andrei care a fost la un moment dat şi el angajat la Vama Bechet, de unde a plecat cu un dosar penal pentru că a fost prins că făcea bişniţă cu produse confiscate. Începând cu 2009, de când PDL a luat puterea, la DRAOV Craiova se încearcă prin toate mijloacele să fie numiţi pe posturile vacante oameni de culoare portocalie. Şi când interesul PDL o cere – vezi cazul Nicoletei Andrei –, posturile din instituţiile de stat sunt scoase la negocieri.

    Sursa: cvlpress.ro
    La DRAOV Craiova PDL face legea - Sotia primarului de la Carna a avansat in trei ani cati altii in zece Fisiere atasate facsimil-1.jpg   facsimil-2.jpg  

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: