Noaptea trecută a adus cu ea nori de ploaie în Oltenia, unde au fost averse şi descărcări electrice. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi izolat 25…30 l/mp în aceste zile. Astăzi vremea va fi la fel de închisă și vor fi averse în Banat, sud-vestul Transilvaniei și sudul Dobrogei. În restul ţării cerul va fi temporar noros şi va ploua doar pe arii restrânse. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile minime se vor încadra între 8 şi 18 grade.

Zilele răcoroase şi ploioase continuă. Mâine, în majoritatea zonelor ţării se mai vede şi soarele, dar predomină norii. Local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de vânt. Pe arii restrânse, mai ales la munte, cantităţile de apă pot depăşi din nou 25 l/mp. Temperaturile maxime, în continuare sub mediile multianuale cu 2-3 grade, vor fi cuprinse între 19 şi 26 de grade.

Următoarele zile în Craiova se anunţă aceeaşi vreme răcoroasă şi instabilă ca şi astăzi. Chiar dacă iese soarele, se înnorează din nou şi probabil în a doua parte a zilei va ploua în averse. Temperatura maximă atinge 23-24 de grade.

Indiferent ca vă veți petrece acest sfârșit de săptămână pe litoral sau la munte, nu veți avea parte de vreme frumoasă. Va ploua pe aproape tot parcursul zilelor, iar maximele nu vor urca mai mult de 21 de grade pe litoral și 15-16 grade Celsius în zonele muntoase.

Sursa: *************