Mafia leusteanului


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Mafia leusteanului

    SC Pieţe şi Târguri Craiova verifică la sânge actele ţăranilor care vând legume şi zarzavaturi în pieţele craiovene. Pentru că multe date declarate în certificate li s-au părut suspecte, autorităţile locale îi bănuiesc pe producătorii agricoli că fac speculă cu ardei, roşii, varză şi chiar cu leuştean şi mărar. Pentru că Primăria Craiova a înaintat dovezile către Prefectura Dolj şi Poliţie, cei de la cântare se pot alege cu dosare penale.

    Milioanele se fac şi cu legătura de leuştean, susţin autorităţile locale, şi nu fac afirmaţia doar aşa, în glumă. Reprezentanţii SC Pieţe şi Târguri Craiova spun că, în urma unor controale efectuate pe baza noului Regulament de funcţionare, au depistat că unii producătorii agricoli, adică simplii ţărani care se plâng că sunt umiliţi de societăţile comerciale, nu sar nici ei mai departe. Speculă, fie că e mai mică sau mai mare, fac şi ei. “Acei producători nu sunt producători autentici. După ce am făcut un control pe teren, am ajuns la concluzia că nici certificatele lor nu sunt reale. Declară cantităţi mari pe care, în realitate, nu pot să le obţină de pe suprafeţele pe care spun că le deţin cultivate”, a declarat Bogdan Apostol, directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova.

    Aprozarul minunat care creşte-n aer

    Un producător din comuna Ostroveni nu avea trecut pe certificat nici un metru pătrat cultivat şi, totuşi, venise în Piaţa Centrală cu un aprozar întreg: câte 500 de kilograme din fiecare sortiment de legume, roşii, castraveţi, vinete şi ardei gras. În Piaţa Valea Roşie a fost găsit un producător agricol de la Mârşani care declarase că a cultivat cartofi pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi şi recoltase 2.000 de kilograme de cartofi, pe care i-a scos acum la vânzare. “În mod normal, pe o suprafaţă ca asta se scot doar 1.000 de kilograme. Ca să ajungă să-şi dubleze cantitatea înseamnă că poate terenul său este supraetajat”, este de părere Apostol. Un alt producător, tot de la Mârşani, a declarat o cantitate de 5.000 de kilograme de cartofi, recoltate după 200 de metri pătraţi.

    Speculă cât încape într-o legătură de leuştean

    Şi acolo unde nu te-aştepţi sunt dubii, ca de exemplu la tarabele cu ceapă şi usturoi. Reprezentanţii pieţelor susţin că a fost găsit un comerciant de la Şimnicu de Sus care avea pe masă ceapă şi usturoi în stare uscată, şi nu verde, cum se găseşte în această perioadă. “Şi eu locuiesc la casă şi am ceapă şi usturoi în curte, dar sunt verzi”, a arătat directorul pieţelor. Şi tarabele cu verdeţuri au ridicat suspiciuni. O comerciantă din Almăj a declarat în certificat că urmează să vândă 2 kilograme de mărar, dar, după ce i-a fost cântărită marfa, s-a descoperit că avea de fapt 5 kilograme. Autorităţile spun că, de fapt, tocmai verdeţurile ridică mari semne de întrebare deoarece se vând la legătură, astfel ca persoana care cumpără “să nu poată şti câte fire cumpără”.

    Dosare penale pentru certificate false

    Autorităţile pieţelor afirmă că au adunat destule probe în acest sens. Certificatele de producător au fost copiate şi îndosariate, iar în unele cazuri producătorii agricoli au fost fotografiaţi cu marfa pe cântarul de control. “Rog instituţiile abilitate să verifice în amănunţit ceea ce am sesizat noi şi să ia măsurile care se impun”, a mai spus directorul Bogdan Apostol. De altfel, reprezentanţii pieţelor spun că toate faptele constatate în urma controlului au fost înaintate Prefecturii Dolj şi Poliţiei spre soluţionare. “Dacă se dovedeşte că datele din certificate sunt false, atât titularii, cât şi autorităţile care le-au emis se pot alege cu dosare penale”, a afirmat directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova. Deocamdată, producătorii agricoli bănuiţi că fac speculă continuă să-şi vândă marfa în pieţele craiovene, deoarece, prin Regulament, nu pot fi constrânşi să renunţe la comerţ.


  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Cat am ras de titlu!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: