BECHET. Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Bechet şi angajaţii Biroului Vamal Bechet au descoperit, ieri, două automarfare conduse de doi cetăţeni greci, înmatriculate în Grecia, care circulau pe ruta GRECIA- BELGIA, ce transportau produse de încăltăminte susceptibile a fi contrafăcute.

Cele două automarfare au fost sigilate şi însoţite la Direcţia Regională pentru Accize si Operaţiuni Vamale Craiova pentru efectuarea controlului fizic total al compartimentului de marfă şi depozitarea mărfurilor.

Poliţiştii au găsit aproximativ 9.000 perechi incălţăminte sport purtând elementele figurative ale mărcii CONVERSE ALL STAR, mărfuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală a mărcii respective.

Bunurile în valoare de aproximativ 753.000 lei ( 170 000 euro ) au fost reţinute de către autoritatea vamală, iar poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor acte premergătoare pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii respective, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.