CLUJ. Cultivatorul de pepeni Marin Stancu din Dăbuleni (judeţul Dolj) a fost, miercuri seară, o apariţie de senzaţie la sediul DNA Cluj. În timp ce jurnaliştii aşteptau să afle dacă primarul Sorin Apostu va fi reţinut, procurorii aduceau la audieri un bătrân de etnie romă cu căciulă de astrahan.

“Am fost dus acolo din greşeală. Ce să aibă ei cu mine, vând şi eu aici pepeni… Procurorii m-au întrebat dacă am cunoscut eu primarul din Cluj. Mi-au spus că aş fi fost la el acasă. Păi cum să fiu eu, ţărănoi mare, la primarul din Cluj acasă? A fost o greşeală…”, a declarat telefonic Marin Stancu, pentru OradeCluj.ro. El susţine că ar fi stat doar 10 minute în faţa procurorilor şi că apoi a fost lăsat să plece.

Contactat şi el de OradeCluj.ro, primarul oraşului Dăbuleni, Nicolae Drăgoi, a declarat că Stancu şi familia lui sunt consideraţi în localitate “liderii de piaţă ai Clujului”. “Ei mergeau şi negociau acolo locurile unde să se vândă lubeniţa, că ei sunt şi cultivatori. Apoi, ei organizau, ei împărţeau locurile de vânzare către restul producătorilor. Erau primarii mici de Cluj din Dăbuleni”, a spus Drăgoi. El a mai spus că Marin Stancu are o casă “mare şi frumoasă” şi că, financiar, stă “bine-bine”.

************* a reuşit să stea de vorbă şi cu unul dintre fiii lui Marin Stancu, Tudorel Stancu, care este şeful Asociaţiei Rudarilor din Dăbuleni. Iată declaraţia lui:
“I-au chemat la audieri pe tata şi pe frate-meu, dar sunt numai aiureli şi poveşti. Nu ştiu cine a spus acolo că i-ar fi dat 50.000 de euro dreptul primarului din Cluj. Păi cine, Doamne iartă-mă, are 50.000 de euro să dea din lubeniţă? Câtă lubeniţă să vinzi? La Cluj, de pe 15 iunie şi până la sfârşitul lui septembrie, 50 de zile plouă. Auzi, 50.000 de euro! Păi mergeţi la ProCredit Bank la Dăbuleni şi întrebaţi câţi dintre producătorii de lubeniţă şi-au achitat creditele, şi o să vedeţi că toţi sunt în reeşalonări, că n-au avut bani.
Noi suntem cinci fraţi care am plecat la vândut lubeniţă anul ăsta şi toţi suntem pe minus cu câteva sute de milioane. 50.000 de euro pot să scoată probabil doar ţiganii ăia care vând prin pieţele din Bucureşti, nu producătorii. Dreptul pentru un loc de vândut lubeniţă, în toate pieţele din ţară, e de 5-10 milioane de lei vechi. Păi ce primar să fie cel de la Cluj să se preteze la aşa ceva? Vă spun eu, nu e nimic adevărat. Numai vorbe aruncate de unii. I-au luat pe tata şi pe frati-miu la Cluj, i-au ţinut o oră şi i-au adus înapoi. De ce să-i ţină mai mult, dacă erau numai poveşti?

I-au chemat miercuri dimineaţă la Craiova, la DNA, dar le-au dat drumul repede. După aia au venit şi i-au luat cu maşina de acasă, pe la ora 4 după-masă, şi i-au dus la Cluj. Nu i-au ţinut mai mult de o oră, că n-aveau de ce, pentru că nu e nimic adevărat. Dar aşa se întâmplă, dacă vine cineva şi zice nu ştiu ce despre tine, trebuie să te cheme să te întrebe. Pe tata şi pe frati-miu i-au adus cu maşina înapoi joi dimineaţă, la ora 6, cei de la DNA Craiova. I-au adus până la Craiova şi i-am preluat eu”.


Articol realizat de Ora de Cluj.ro şi Ora de Dolj.ro