Dosarul “Domnisoara Pogany”, verificat de corpul de control al Ministerului Culturii. Prezent, astzi, la Craiova Seful Corpului de Control a declarat ca in opinia sa documentele prezentate in instant de urmasa lui Octavian Mosescu ar putea fi false.

Ministerul Culturii a trimis corpul de Control la Craiova pentru a verifica dosarul “Domnisoara Pogany”. Delegatul ministrului, Mihail Gurgoi a venit astazi in Banie pentru a cerceta modul in care a fost se desfasoara acest caz. „Domnişoara Pogany”, sculptura a lui Constantin Brancusi, a fost revendicata in instanta acum mai bine de un an de o urmasa a lui octavian Mosescu.

„Am ridicat copii dupa intampinarea pe care a facut-o cea care a solicitat retrocedarea statuetei. Saptamana trecuta am aflat de acest proces de la Directia de Cultura de aici. Consiliul judetean a luat toate masurile, inclusiv de a angaja o casa de avocatura care sa se prezinte in instanta. Se va stabili la minister daca se vor lua masuri impotriva cuiva in acest caz. Eu nu am venit decat sa fac o analiza a documentelor si sa transmit mai departe, la minister, concluziile. Decizia se ia mai departe de către conducerea ministerului ”, a spus Mihail Gurgoi.

Sursa: editorialul.ro