Ministerul Sanatatii taie si laptele praf oferit nou-nascutilor


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Ministerul Sanatatii taie si laptele praf oferit nou-nascutilor

    În ţara în care mortalitatea infantilă rămâne o problemă majoră de sănătate publică, mai-marii Ministerului Sănătăţii se hazardează să facă economii chiar şi la hrana nou-născuţilor. Sub umbrela unor argumente cel puţin discutabile, factorii de decizie din Sănătate au decis să înăsprească peste măsură condiţiile necesare pentru ca un copil să beneficieze în mod gratuit de lapte praf.

    Pentru a reduce numărul de nou-născuţi care beneficiază de programul lapte praf gratuit, Ministerul Sănătăţii a impus recent o serie de condiţii foarte dure de eligibilitate. Iar, rezultatele nu au întârziat să apară. În judeţul Dolj, scăderea este una de-a dreptul dramatică. Dacă până acum aveau dreptul să primească lapte praf aproximativ 800 de copii, numărul acestora a ajuns în prezent la doar 150. Practic, sunt de cinci ori mai puţine persoane care beneficiază de acest program naţional faţă de ce s-a întâmplat pe parcursul anului trecut. Situaţia este, însă, valabilă în toate judeţele ţării, astfel încât, se poate vorbi de o adevărată lovitură dată în planul încurajării natalităţii. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun, însă, că noile criterii au fost stabilite nu din raţiuni sociale, ci pornind de la aspecte medicale. La nivel naţional, în 2010 au primit lapte praf gratuit 40.000 de copii, iar după intrarea în vigoare a noilor norme ar putea beneficia doar 11.000, numărul fiind raportat şi la natalitatea din România. Calculele economice sunt, însă, cele mai importante. Dacă anul trecut, bugetul alocat pentru laptele praf gratuit a fost de 15 milioane de lei, în 2011, acesta este de doar trei milioane de lei.

    Criterii dure pentru beneficiarii programului lapte praf gratuit

    Conform noilor revederi prezentate de Direcţia de Sănătate Publică Dolj, laptele praf formula pentru sugari se oferă gratuit, pe bază de prescripţie medicală acordată de medicul de familie, numai pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0-12 luni, care nu beneficiază de laptele matern şi care îndeplinesc o serie de criterii. Astfel, primesc lapte praf doar nou-născuţii ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării. În această categorie intră bolile grave, cum ar fi TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, epilepsie, eclampsie, scleroză în plăci, insuficienţă renală, hepatică sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticonvulsivante, anticoagulante, radioizotopi, consum de droguri sau dependenţă de alcool sau tutun care determină intoxicaţii ale copilului.

    Totodată, decizia privind acordarea laptelui praf poate fi luată în cazul în care copilul nu a recuperat greutatea de la naştere după două săptămâni de viaţă. De exemplu, în cazul copiilor cu vârste între 0 şi 8 luni care cresc în greutate cu mai puţin de de 500 grame pe lună, şi dacă după 8 luni iau în greutate cu mai puţin de 250 grame pe lună. Nu sunt excluşi nici copiii adoptaţi sau aflaţi în familie de plasament şi nici copiii ale căror mame au decedat.

    România, prin ţările cu cea mai mare rată a mortalităţii infantile din UE

    Rata mortalităţii infantile rămâne o problemă majoră în România, în condiţiile în care cele mai multe dintre decesele copiilor de sub un an ar putea fi prevenite, prin programe integrate de monitorizare medicală a femeii însărcinate şi a nou-născutului. Studii recente realizate de specialiştii în domeniu arată că, în ţara noastră doi din trei copii cu vârste mai mici de 2 ani din mediul rural suferă de anemie, rahitismul fiind des întâlnit în zonele rurale, ca urmare a sărăciei şi a lipsei de educaţie a mamelor. Mai mult, România este ţara cu cea mai mare mortalitate în rândul copiilor cu vârsta de până în cinci ani din Uniunea Europeană, rata deceselor fiind de două ori mai mare decât în celelalte ţări. La capitolul mortalitate infantilă în urma sistemului sanitar românesc se mai găseau, conform statisticilor, doar cel din Bulgaria şi Ungaria. Cele mai puţine decese în rândul nou-născuţilor sunt contabilizate în Slovenia – 2,4 decese la mia de nou-născuţi, Suedia şi Luxemburg – cu 2,5 la mie şi Finlanda – cu 2,6 la mie.

    Sursa: cvlpress.ro

  2. #2
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    God Forgives, I Don't...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Daca asa sustin ei natalitatea, inseamna ca o sa aiba cine sa ne plateasca pensiile!

  4. #4
    Insane L3onarD.'s Avatar L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    04-03-2010
    Locaţie
    In pachetul de TigarI.
    Sex
    F
    Mesaje
    7,574
    Mesaje bazar
    216
    Putere Reputatie
    66
    Reputatie
    12195
    Puncte CF
    100.0
    Usergroups:
    Rahatiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=Tdu_2...eature=related
    Cand te ridici - prietenii afla cine esti !
    Cand cazi - tu afli cine iti sunt prietenii !

  5. #5
    Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
    Data de inscriere
    25-03-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    2,440
    Mesaje bazar
    1484
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    32.5
    Astia vor cu adevarat sa ne termine!

  6. #6
    De-al casei ro_audionutz's Avatar ro_audionutz are ceva special... ro_audionutz are ceva special...
    Data de inscriere
    16-03-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    296
    Mesaje bazar
    437
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    162
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de laur_scp Vezi mesajele
    Daca asa sustin ei natalitatea, inseamna ca o sa aiba cine sa ne plateasca pensiile!
    amice, revino-ti ! Tu nu o sa mananci pensie de la statul roman.



    Soarta lui Ceausescu trebuie sa o primeasca astia !!!

    Ei se scalda in bani iar la nou-nascuti nici macar lapte.....................................
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: