Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Integritate verifică dacă în cazul ministrului Muncii, Ioan Nelu Botiş, există un conflict de interese, după ce, luni, în presă, a apărut informaţia că soţia sa este plătită din bani europeni, pentru un proiect avizat de o agenţie din subordinea Ministerului Muncii.

Soţia ministrului Muncii, Ligia Botiş, este consilier la Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, ONG care a depus un dosar de finanţare din bani europeni la doar o lună după ce actualul ministru şi-a ocupat portofoliul. În calitatea sa de consilier, Ligia Botiş este plătită pe proiectul “Şansa la demnitate”, chiar din banii pe care Asociaţia i-a primit de la Uniunea Europeană şi de la statul român.

Ministrul Muncii nu consideră însă că s-ar afla într-o situaţie de incompatibilitate, dar este dispus să demisioneze în cazul în care s-ar dovedi că se află în mijlocul unui conflict de interese. Marţi dimineaţă, ministrul a declarat, pe treptele ministerului, că mai are nevoie de timp pentru a decide dacă-şi va da demisia sau nu.

Asociaţia unde lucrează soţia ministrului Muncii a primit, în urma dosarului de finanţare, 2,13 milioane de lei. 1,9 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, iar aproape 190 de mii de lei reprezintă bani de la bugetul naţional. Contribuţia beneficiarului este redusă, de doar 44.000 de lei.

Sursa: www.*************