Ieri după-amiază, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, în cadrul Adunării Generale, a fost luată în discuţie şi vânzarea drepturilor TV pe următorii trei ani. Prezent la consfătuire, finanţatorul Universităţii Craiova nu a ratat ocazia de a-l ataca, din nou, în termeni duri pe preşedintele Dumitru Dragomir, despre care spune că a reuşit să îi dezbine pe toţi patronii de cluburi de pe prima scenă fotbalistică a ţării. „Nu ştiam că aşa se desfăşoară şedinţele la Liga Profesionistă de Fotbal. Aveam informaţii, dar nu puteam să cred. Este trist, Dumitru Dragomir a avut un monolog, dur şi agresiv, ca la o şedinţă de partid. Tot ce vine de la noi nu este bun. Ar trebui ca şi cluburile să se strângă. Nu putem fi luaţi de fraieri, nu putem fi de acord cu un astfel de Caiet de Sarcini. S-a amânat cu o săptămână discutarea acestui Caiet, pentru că totul era varză. Aici, la Liga Profesionistă de Fotbal, sunt oameni obişnuiţi să traseze sarcini pentru fraieri. Cine nu este de acord cu ei este luat de duşman! Majoritatea suntem de acord pentru vânzarea drepturilor TV la comun, dar nu cum vrea Dumitru Dragomir. Nu suntem glugi de coceni să facem ce vrea Dumitru Dragomir! Ar trebui să ne lase să ne stabilim soarta. Dar nu ştiu ce se poate face, a ştiut să ne dezbine şi nu ai cu cine să faci o alianţă. Le va fi greu însă să facă vreo escrocherie”, a atacat Adrian Mititelu.

În compensaţie, vrea sediul L.P.F.

În cazul în care Comisia de Soluţionare a Litigiilor îi va declara liberi de contract pe fundaşii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu, ca şi compensaţie, finanţatorul Universităţii Craiova vrea să pună mâna pe sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. „Nu mă tem de Comisia de Soluţionare a Litigiilor, pentru că actele mele sunt beton şi le va fi greu să facă o escrocherie dintr-asta, calificată. Dar e clar că vor să ascundă falsul de la Ligă, pentru că persoana care a dat numărul de intrare a acelor acte e aceeaşi persoană care a scris şi contractul. Numai căci cei din Comisia de Soluţionare a Litigiilor au refuzat expertiza grafologică şi mi-au închis calea să demonstrez că e un fals. Ei s-ar putea să ia o decizie în defavoarea noastră şi vom trăi o situaţie foarte interesantă, pentru că noi vom veni cu o decizie de la Parchet, care va spune că actele sunt false. Şi atunci să vedem cum vor răspunde ei când jucătorii ăştia poate vor fi liberi de contract printr-o potlogărie. Voi veni şi voi lua sediul Ligii Profesioniste de Fotbal în compensaţie. Pe cuvânt! O să-l execut pe Dumitru Dragomir!”, a continuat Adrian Mititelu.

Preşedintele răspunde


Şeful Ligii Profesioniste de Fotbal nu i-a rămas dator finanţatorului Universităţii Craiova, despre care crede că nu a fost deloc interesat de stabilirea Caietului de Sarcini al licitaţiei privind cesiunea drepturilor audio-vizuale pe următoarele trei sezoane ale Ligii I. ”Adrian Mititelu nu a fost interesat de caietul de sarcini, el a venit doar cu o hârtie să facem noi o anchetă, că nu ştiu ce s-a întîmplat la Liga Profesionistă de Fotbal. Pe această cale, ţinem să îi transmitem că nu suntem organ de cercetare penală sau instituţie grafologică. Ştiu eu ce voia Adrian Mititelu să facem, voia ca Liga Profesionistă de Fotbal să pună căluşul în gura comisiilor juridice. Nu mă interesează ce zice Adrian Mititelu, nu are cum să ia sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, nu-l iau nici eu deşi eu l-am construit”, a replicat Dumitru Dragomir.

Ofertă mincinoasă pentru Valerică Găman


După părerea fostului manager general al Universităţii Craiova, oferta de transfer a fundaşului Valerică Găman la Dnipro Dnepropetrovsk este una mincinoasă. „Valerică Găman nu are nicio ofertă de la Dnipro Dnepropetrovsk. Există contact între cele două cluburi, dar ucrainenii îl vor numai în probe, nu au făcut nicio ofertă concretă. Tot ce spune Adrian Mititelu e numai o diversiune. Valerică Găman nu vrea să se ducă în Ucraina, el vrea undeva în Vest, unde este cu totul alt fotbal. Are şanse să ajungă în Anglia sau Scoţia. Dacă se întoarce la Universitatea Craiova se distruge şi înţeleg de ce nu mai vrea să aibă de-a face cu Adrian Mititelu”, a afirmat Victor Piţurcă.

Piţurcă nu se lasă dator


În urma deciziei dată acum acum două zile, conform căreia i-a fost desfăcut contractul de muncă, fostul manager general al Universităţii Craiova a ţinut să îi răspundă în termeni duri finanţatorului Adrian Mititelu. „Noul caz ivit e de competenţa comisiilor federale să judece. Toate acuzele astea trebuiau găsite de Adrian Mititelu, cu asta se ocupă. Tot ceea ce a făcut în viaţa lui a făcut pe chestii de genul acesta. El nu a reuşit nimic în viaţa lui. A escrocat nişte oameni, a luat nişte bani şi a ajuns patronul Universităţii. Vedeţi unde a ajuns acest club de când l-a preluat el! Acum se apre că eu sunt de vină pentru tot. De când trebuia să aduc eu bani de acasă pentru jucători? El nu are niciun contract care să demonstreze că eu trebuia să împrumut clubul. Doar am dat bani de la mine, fără niciun document. Dacă eu nu alocam bani în anumite momente, activitatea la club nu mai putea fi continuată. Când am venit eu la echipă, Adrian Mititelu nu avea niciun leu. Nici nu ştiţi de câte ori i-am trimis bani, pentru că se plângea că nu mai are nimic”, a declarat Victor Piţurcă.


sursa cvlpress.ro