Noi suntem poporu', nu-l mai vrem pe Chioru


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Noi suntem poporu', nu-l mai vrem pe Chioru

    Patru sute de slătineni au ieşit, marţi, din nou în Piaţa Prefecturii pentru a protesta împotriva Guvernului şi preşedintelului Băsescu. Oamenii au îndemnat la un protest paşnic, au intonat Imnul Naţional şi chiar au spus rugăciunea Tatăl Nostru.


    Tineri, pensionari sau sindicalişti, toţi s-au strâns marţi în Piaţa Prefecturii din Slatina pentru a cere demisia Guvernului şi preşedintelui Traian Băsescu. Începând cu ora 17.00, rândurile protestatarilor au început să se îngroaşe, la un moment dat ajungând la aproximativ 400. Este a patra zi de protest la Slatina, oltenii solidarizându-se cu Piaţa Universităţii şi cu restul ţării pentru a doua zi la rând.

    Înarmaţi cu pancarte şi steaguri decupate în mijloc, amintind de Revoluţia din 1989, oamenii au intonat Imnul Naţional şi au strigat împotriva guvernanţilor. „Udrea şi cu Chioru’ au distrus poporu” sau „Noi suntem poporu’, nu-l mai vrem pe Chioru’“, s-a auzit la Slatina.

    „Am ieşit în stradă din cauza tuturor nemulţumirilor pe care le avem. Cu toţii am făcut rate, înainte salariile erau bune, până să se taie. 30 la sută din salariu era rata la bancă, acum, rata la bancă este mai mare ca salariul pe care îl am. Deci nu s-a tăiat doar 25%, s-a tăiat mai mult. Sunt solidar cu toată lumea care este în stradă. O ducem foarte greu, ratele vin lună de lună. Toate se scumpesc, numai salariile rămân aceleaşi”, a declarat un bugetar care ţinea o cruce pe care era scris numele preşedintelui, premierului şi partidelor din coaliţia de guvernare.

    De asemenea, protestatarii au cerut socoteală şi reprezentanţilor Guvernului în teritoriu. Ei au cerut prefectului Leonid Moisiu şi subprefectului Jenel Copilău să vină şi să discute cu ei.

    Printre oamenii care au cerut demisia conducerii ţării s-a aflat şi consilierul local din partea PSD Gheorghe Floricică. Acesta a declarat că există posibilitatea ca schimbarea puterii să se facă şi cu forţa.

    „Am venit pentru viaţa grea pe care o ducem. Sper să obţinem căderea Guvernului. Dacă are atâta nesimţire şi nu-şi dă demisia prim-ministrul, înseamnă că trebuie dat jos cu forţa, e singura soluţie. Altă soluţie democratică nu mai vedem. Până acum am demostrat democratic. Dacă nu se poate, românii pot să o facă şi cu forţa, au mai făcut o dată şi-au demonstrat că se poate”, a spus Floricică.

    Nu doar slătinenii au ieşit în stradă pentru a susţine mişcarea antiguvernamentală. Luni şi marţi, au existat proteste şi la Caracal şi Balş.

    Întoarcerea lui Arafat-prima luptă câştigată

    Slătinenii s-au arătat încântaţi de întoarcerea pe post a subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, omul de la care au pornit protestele antiguvernamentale din toată ţara. Oamenii spun însă că acest lucru reprezintă doar o primă victorie şi promit să revină în piaţă până la demisiile lui Boc şi Băsescu.

    „O să mai venim în fiecare zi până când acest guvern de nenorociţi o să plece. Oricum nu ne-au ascultat şi nu ne vor asculta vreodată, dar nu cedăm până nu pleacă acasă. Este un lucru bun întoarcerea lui Arafat. Asta înseamnă că o bătălie a fost câştigată. Nu s-a terminat însă războiul”, a declarat un tânăr protestatar.

    Şi reprezentanţii pensionarilor au cerut debarcarea Guvernului sperând că astfel li se vor rezolva toate problemele. Oamenii au îndemnat la unitate şi au cerut şi altora să li se alăture scandând deja celebra lozică „Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame”.

    „În mare măsură, nu cred că se rezolvă problema cu întoarcerea lui Arafat la Ministerul Sănătăţii. Depinde numai de noi, românii. Ne-am adunat în această piaţă să cerem salariu minim garantat de 300 de euro, pensii garantate, sănătate şi învăţământ gratuit. Cred că nimic nu se va face dacă nu suntem uniţi. Să intre în puşcărie dacă nu-şi ajută concetăţenii”, a spus un pensionar.

    Un revoluţionar şi-a ars certificatul în semn de protest

    Cristian Fană, un bărbat care a fost rănit la Revoluţia din 1989, a făcut un gest prin care speră să atragă atenţia celor aflaţi la guvernare. El şi-a ars certificatul de revoluţionar, spunând că s-a săturat să stea la mila Guvernului. Bărbatul spune că adevăraţii revoluţionari sunt cei care ies în aceste zile în stradă.

    „Îi arăt domnului Băsescu şi domnului Boc, ce fac eu cu certificatul de rănit în Revoluţie. Îi dau foc. Să facă ce vor ei. Revoluţionari sunt toţi oamenii ăştia care au ieşit în stradă. M-am săturat ca părinţii să-mi fie umiliţi, copiii să-mi fie umiliţi”, a declarat Fană.

    Bărbatul crede că actualii lideri ai Executivului au făcut în câţiva ani mai mult rău decât a făcut Nicolae Ceauşescu în câteva decenii: „Dacă pe Ceauşescu l-am condamnat pentru genocid, pe ăştia pentru ce să-i condamnăm? Pentru trădare de ţară. Să le fie ruşine! Noi suntem golanii, noi suntem viermii, noi suntem ţăranii. Toată lumea e revoluţionară în ţara asta, că am ieşit în stradă pentru că nu avem ce să punem pe masă la copii. Am ajuns să le cerem bătrânilor împrumut din pensia aia mică”.

    Fană a semnalat şi faptul că Guvernul încearcă o mituire a revoluţionarilor, promiţând reluarea plăţii indemnizaţiilor în schimbul plecării lor de la proteste: „Astăzi, la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, ne-au adunat pe toţi şi au încercat să facă un troc cu revoluţionarii. Martor a fost domnul secretar de stat George Costin. Ştiţi ce au încercat să facă? Au propus să ieşim din stradă, că ne vor da drepturile. Ne-am săturat să fim umiliţi, să fim sclavi. Ei se consideră stăpâni, ei ne îndemnă să protestăm paşnic, dar noi nu-i mai vrem”.


  2. #2
    Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
    Data de inscriere
    25-03-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    2,440
    Mesaje bazar
    1484
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    32.5

    Thumbs down

    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Newcomer lialory este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    18-01-2012
    Sex
    F
    Mesaje
    12
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    25
    Reputatie
    35
    Puncte CF
    0.0

  4. #4
    0-day Member bonbonelu reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    18-01-2012
    Sex
    M
    Mesaje
    11
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    25
    Reputatie
    18
    Puncte CF
    0.0
    La vapor/la vapor/s-a paradit/un motor

  5. #5
    Banned bodidi33 are ceva special... bodidi33 are ceva special...
    Data de inscriere
    09-03-2011
    Sex
    F
    Mesaje
    41
    Mesaje bazar
    8
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    114
    Puncte CF
    10.0
    si strofa a doua?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: