Noii capsunari ai Europei: spaniolii invata germana pentru a scapa de criza


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Noii capsunari ai Europei: spaniolii invata germana pentru a scapa de criza

    Cu un şomaj exploziv, tinerii din Spania caută o soluţie. Cei dintr-un sat cred că au găsit răspunsul: cursuri de limba germană pentru a se pregăti să se mute în cea mai puternică economie a Europei. Însă dascălul încearcă să-i înveţe şi faptul că nici în Germania câinii nu umblă cu covrigi în coadă.

    Arbeit. Muncă. Acesta este cuvintul care a stat scris minute bune în şir pe o tablă. Antonio, Manuel, Francisco, Ana Belen, Mari Carmen şi alţii, toţi stau într-o sală de clasă în faţa acestui cuvânt. Buzele lor se mişcă în tăcere. La începutul lecţiei, a propus un joc. Adio gramatică astăzi. În loc de asta vor juca ceva: spânzurătoarea, ghicind cuvinte în limba germană, cuvinte pe care le-au învăţat în ultimele trei luni.

    Elevii sunt într-o şcoală din Espera, în provincia Cadiz din sudul Spaniei, relatează Der Spiegel. Espera e un sat pitoresc de munte, la circa o oră de Sevilla, cu circa 4.000 de locuitori şi cu privelişte asupra munţilor Sierra de Cadiz. Casele sunt vopsite în alb, iar în cele câteva baruri televizorul e pornit întruna. Clasele sunt mai jos în sat, în complexul sportiv recent deschis, dotat cu două terenuri de baschet, câteva terenuri de tenis şi un stadion de fotbal. Complexul a fost terminat înainte ca criza să lovească.

    Espera a ajuns pe prime time ştirilor din Spania în urmă cu câteva luni atunci când a devenit primul sat care oferă lecţii de germană gratuite şomerilor. Ideea a fost să-i înveţi germana pentru ca ulterior aceştia să poată pleca acolo. Cursurile sunt o modalitate de a-i ajuta să evadeze.

    Mai mult de 200 de oameni au venit la primele cursuri. Aproape jumătate din locuitorii din Espera nu au un loc de muncă, iar rata şomajului e în jur de 80%. Înainte de criză, nu în urmă cu cinci ani, mai mult de 30 de companii lucrau aici, cele mai multe producând materiale pentru industria de construcţii. Doar câteva au supravieţuit şi puţinem mai au angajaţi permanenţi. Numele satului “Espera” înseamnă “Răbdare”. Dar să aştepte e un lucru pe care cei din Espera nu mai sunt dispuşi să-l facă.

    73% din arhitecţii spanioli spun că ar pleca în străinătate, în Germania dacă se poate. 70% din studenţii Universităţii Complutense din Madrid spun acelaşi lucru, preferând şi ei Germania. Pentru avocaţi, procentul ajunge la 90%. O asociaţie de medici din Spania a raportat că 200 de doctori din regiunea Valencia au plecat în Germania. Şcolile de limbi din Madrid şi Barcelona au raportat creşterri ale cererilor de înscriere la cursurile de germană.

    Sursa: *************

  2. #2
    Insane L3onarD.'s Avatar L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. L3onarD. este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    04-03-2010
    Locaţie
    In pachetul de TigarI.
    Sex
    F
    Mesaje
    7,574
    Mesaje bazar
    216
    Putere Reputatie
    66
    Reputatie
    12195
    Puncte CF
    100.0
    Usergroups:
    Foarte bine!
    http://www.youtube.com/watch?v=Tdu_2...eature=related
    Cand te ridici - prietenii afla cine esti !
    Cand cazi - tu afli cine iti sunt prietenii !
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
    Data de inscriere
    25-03-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    2,440
    Mesaje bazar
    1484
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    32.5
    Se intoarce roata..

  4. #4
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Ups....

  5. #5
    Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje
    1,072
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Muncira si astia..Si ce bani facura ii si papara..
    Acuma du-te , tata, si munceste la altii !
    Oricum, in bancile lor sunt banii ..In bancile nemtilor si ale altora, nu ale spaniolilor, bineinteles.
    Si neamtu' e cam jidan, zic eu.
    Se gandi el mai bine si ce zise ?
    Bai, castravetii vostri au bacterii pe ei !
    Ce-ar fi sa munciti voi direct pentru noi ca sa nu se mai buna bacteria spaniola pe castraveti ? M ?

  6. #6
    Racer Nykolas's Avatar Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Nykolas este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    03-02-2008
    Sex
    F
    Mesaje
    3,454
    Mesaje bazar
    1577
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    6087
    Puncte CF
    44.5
    Usergroups:
    E clar!

  7. #7
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    God Forgives, I Don't...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: