*
Perioada 01.12.2011 – 03.12.2011
Ziua 1. CRAIOVA – KLADOVO
Plecare din Craiova (ora 07.00) pe ruta Craiova – Dr. Tr. Severin – Portile de Fier (vama) – Donji Milanovac – Golubac - Kladovo. Pe traseu se opreste pe defileul Dunarii, in zona Cazanelor, o unitate geomorfologica bine individualizata. Aproape de golful Mraconia, se poate observa, săpat in stâncă, chipul lui Decebal cu dimensiunile impresionante de 40 m - inălțime și 25 m - lățime.
Urmatorul obiectiv vizitat este situl arheologic preistoric Lepenski Vir, care reprezinta numele unei valtori de apa din mijlocul Dunarii, in defileul acesteia.
Se continua cu localitatea Golubac, numita si "orasul porumbeilor", unde se viziteaza Cetatea Medievala cu acelasi nume, care dateaza din sec. XIV, cunoscuta sub numele de "cuib de porumbei".
Program liber. Optional, se poate servi masa contra-cost la restaurantul Zlatna Ribica (Pestisorul de Aur) pe malul Dunarii.
Se parcurge traseul spre Kladovo unde se ajunge in jurul orei 16.00. Se viziteaza ruinele din partea sarbeasca ale Podului lui Traian, constructia lui Apolodor din Damasc, arhitectul Columnei.
Degustare rachiu traditional (mere, pere, gutui, smochine) la un producator local.
Timp liber pentru cumparaturi.
Cazare si cina la Hotel Aqua Star ****
Ziua 2. *KLADOVO – BELOGRADCHIK
Ora 08.00 Mic dejun. Plecare spre Negotin, pe drum se viziteaza Manastirea Bukovo, ctitorie a Sfantului Nicodim. Deplasarea continua cu orasul Vidin, unde putem admira Cetatea Baba Vida, principala atracție turistică a orașului (singura construcție din Bulgaria de acest gen conservată în întregime) si Sinagoga.
Catedrala Sf. Dumitru este ultimul obiectiv vizitat in aceasta zi.
Program liber la dispozitia turistilor pentru cumparaturi.
Plecare spre Belogradchik.
Cazare si cina la Han Madona ***.
Ziua 3. *BELOGRADCHIK – CRAIOVA
Ora 08.00 Mic dejun. Obiectivele zilei sunt cetatea Belogradchik şi fenomenul "Stâncile de la Belogradchik". Se viziteaza Peştera Magura, fenomen carstic de exceptie si una din cele mai mari din Bulgaria si Crama Magura, unde, optional se poate face degustare de vinuri.
Timp liber la dispozitia turistilor.
Plecare spre Craiova pe traseul Belogradchik – Vidin – Calafat –Craiova.
*
TARIF: 99 EURO/PERSOANA
*

TARIFUL INCLUDE :
- 2 nopti cazare cu demipensiune
- transport autocar clasificat 3* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
- asistenta turistica
- taxa ferryboat (3 euro)
*
TARIFUL NU INCLUDE :
Lepenski Vir 3 euro
Baba Vida 1 euro
Cetatea Belogradchik 2 euro
Peştera Măgura 2 euro