O noua zi libera? Sf. Andrei ar putea deveni sarbatoare legala nelucratoare


  1. #1
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    O noua zi libera? Sf. Andrei ar putea deveni sarbatoare legala nelucratoare

    Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel solicită ca ziua de 30 noiembrie, când este prăznuit Sfântul Apostol Andrei, să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare. Sf. Andrei este creştinătorul românilor. În 2001, Sfântul Sinod a decis ca ziua de 30 noiembrie să fie proclamată şi cinstită ca sărbătoarea bisericească naţională nelucrătoare, iar apoi să se intervină la autorităţile statului ca această zi să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare.

    PF Daniel subliniază că, deşi în ultimii 20 de ani BOR s-a exprimat în mai multe rânduri pentru declararea zilei de 30 noiembrie drept sărbătoare legală nelucrătoare, acest demers nu a captat atenţia factorilor decizionali şi a rămas până astăzi nefinalizat.

    Scrisoarea Patriarhului a ajuns la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pe 30 mai, care a luat act de această cerere, urmând a fi transmisă grupurilor parlamentare. Nu este însă singura iniţiativă de acest gen. Alte două zile legale nelucrătoare urmează să fie propuse şi aşteaptă votul parlamentarilor: 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, şi o Zi Naţională a Rugăciunii, sărbătoare ecumenică.

    11 zile libere legale, în România

    Conform Codului Muncii, salariaţii din România se pot bucura în prezent de 11 zile de sărbătoare legală, prin urmare nelucrătoare:

    Anul Nou – 1 şi 2 ianuarie
    Paştele – două zile (aprilie/mai)
    Ziua Internaţională a Muncii – 1 mai
    Rusalii – două zile (mai/iunie, a 50-a zi de Paşte şi ziua următoare)
    Adormirea Maicii Domnului – 15 august (introdusă, ca şi Rusaliile, drept sărbătoare legală prin Legea 202/2008)
    Ziua Naţională a României – 1 decembrie
    Crăciunul – 25 şi 26 decembrie


  2. #2
    Fotograf DJ35DDK's Avatar DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. DJ35DDK este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    12-05-2010
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje
    7,738
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    67
    Reputatie
    13725
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Ar fi bine .
    I don`t drive fast, I just fly low!
    DDK Photography
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Moderator valyy08's Avatar valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie valyy08 s-a internat la Poiana Mare, prea multa reputatie
    Data de inscriere
    18-12-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    31
    Sex
    M
    Mesaje
    11,534
    Mesaje bazar
    1492
    Putere Reputatie
    89
    Reputatie
    25699
    Puncte CF
    119.5
    Usergroups:
    pentru unii fiecare zi e libera
    God Forgives, I Don't...

  4. #4
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    La noi e carnaval cotinu!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: