Peste 120 de tone de produse pirotehnice au fost descoperite de poliţiştii specializaţi de la Arme din cadrul I.G.P.R., în vecinătatea staţiei de extracţie şi pompare gaz metan din Craiova, precum şi în incinta unui restaurant.
Ofiţerii Serviciului Substanţe Periculoase din cadrul Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R., acţionând în baza Planului de acţiune Foc de artificii 2011-2012, au efectuat verificări la o firmă din Craiova, respectiv la un depozit neautorizat şi la un restaurant ce aparţineau acesteia.
Astfel, la depozitul situat în imediata vecinătate a staţiei de extracţie şi pompare gaz metan din Craiova au fost depistate aproximativ 120 de tone de produse pirotehnice, clasa I şi IV.
De asemenea, la restaurantul aparţinând aceleiaşi societăţi comerciale, situat într-un cartier de locuinţe, au fost depistate alte două tone şi jumătate de produse pirotehnice.
Societatea comercială era autorizată pentru organizare de jocuri de artificii, însă, conform prevederilor legale, putea deţinute la punctul de lucru maxim 1.000 de kg de astfel de produse.
Din primele cercetări efectuate a reieşit că pentru o parte din marfă nu existau facturi.
La faţa locului se află ofiţerii D.A.E.S.P. şi poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Dolj, obiectele pirotehnice descoperite urmând a fi mutate la un depozit autorizat, pentru înlăturarea oricărui pericol.

Cercetările continuă.