Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu se pregăteşte pentru o confruntare cu Traian Băsescu în faţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, for pe care l-a sesizat în urma unor declaraţii făcute de şeful statului într-o emisiune televizată.

“Sunt invitată să-mi susţin sesizarea pe care am făcut-o către CNCD săptămâna trecută. E invitat de asemenea pentru a-şi exprima un punct de vedere şi domnul preşedinte. Nu cred că va avea curajul să vină. Probabil va trimite avocaţii sau doar un punct de vedere în scris. Eu sper totuşi să vină, măcar în semn de respect pentru o instituţie importantă cum e CNCD”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD crede că, în situaţia în care nu se politizează speţa, Traian Băsescu are toate şansele să fie amendat din nou de CNCD.

“Dacă nu se politizează decizia sigur se lasă cu o amendă, care poate fi de la 6 la 80 de milioane de lei vechi. Traian Băsescu este şi recidivist în ceea ce priveşte afirmaţiile discriminatorii. El a mai fost amendat de CNCD, dar înţeleg că a mers în instanţă şi a anulat acea amendă. De data aceasta însă nu mai poate invoca faptul că e vorba de o afirmaţie făcută în privat, cum a fost cazul cu expresia “ţigancă împuţită”. De data asta domnul preşedinte a făcut afirmaţiile în public, într-o emisiune de televiziune cu oarecare audienţă. Nu mare, căci Traian Băsescu nu mai face rating, dar, oricum a putut fi vazută”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

*************