Cercul Militar Craiova a găzduit, ieri, gala de premiere a elevilor olimpici, organizată de doctorul Horia Părvănescu, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Craiova. Pasionat de fotografie şi membru al Fotoclubului „Mihai Dan Călinescu”, Horia Pârvănescu a asigurat fondul de premiere, în valoare de 7.700 de lei, cu banii adunaţi în urma realizării celei de a patra expoziţii personale „Respect pentru performanţă” în data de 27 martie a.c. Au fost premiaţi 22 de elevi cu performanţă la olimpiadele şcolare din acest an.

«Mă simt onorat că sunt alături de viitoare vârfuri ale României. Sunt la o recidivă. Am mai făcut un astfel de eveniment şi anul trecut şi sper să mai reuşesc să fac cât mai multe şi în viitor. Alături de mine au fost preşedintele Fotoclubului „Dan Călinescu”, col. Mircea Anghel, editura Printex, firma Franolta, dar şi domnişoara Livia Dricu care a tradus pozele într-un mod excepţional. Vinovaţi de această premiere se fac şi colegii mei de la Spitalul Clinic Judeţean Craiova. Sper ca voi olimpicii de astăzi, care reprezentaţi viitorul ţării, să duceţi lucrurile în bine şi să antrenaţi spre performanţă şi alţi copii. Expoziţia organizată de mine la Galeriile de Artă ale Cercului Militar Craiova s-a numit „Respect pentru performanţă”, adică respect pentru voi», a spus doctorul Horia Pârvănescu, în deschiderea galei de premiere. Fotografiile care format expoziţia „Respect pentru performanţă” au fost prezentate şi olimpicilor înainte de a li se înmâna premiile.

Diplomă de Excelenţă pentru profesorul Iuliana Coravu

Festivitatea de premiere s-a deschis cu acordarea Diplomei de Excelenţă pentru rezultatele obţinute la olimpiadele şcolare de elevi, profesorului de Matematică Iuliana Coravu. Deşi a ieşit la pensie de anul trecut, de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, „decanul de vârstă al olimpicilor”, cum a fost numită de Horia Pârvănescu, Iuliana Coravu a fost premiată şi felicitată atât pentru performanţa obţinută atât cu olimpicii cât şi cu elevii, care nu au participat la astfel de competiţii.

«Iuliana Coravu, unul dintre cei mai buni dascăli de Matematică. Este numărul unu în formarea olimpicilor. Şi cred că acest lucru o macină şi o să o macine în continuare. Este o onoare pentru mine, îi doresc numai bine şi sper să poată ajuta şcoala românească în continuare”, a spus doctorul Horia Pârvănescu.

Premii au fost acordate apoi elevilor. Pentru locul I premiul a fost în valoare de 500 de lei, locul al II-lea – 350 de lei şi locul al III-lea –250 de lei.

Sursa: www.cvlpress.ro