Parcul din Lunca, contract de abuzuri


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Parcul din Lunca, contract de abuzuri

    Auditorii Camerei de Conturi Dolj au constatat nere-guli la derularea unui contract de achiziţii publice, în valoare de 20 de milioane de lei, derulat de Primăria Craiova pentru amenajarea Parcului Lunca Jiului.

    Potrivit unei note de control a Camerei de Conturi Dolj, în aprilie 2009, Primăria Craiova a încheiat un contract cu SC Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SRL, în valoare de 20 de milioane lei, pentru “Amenajarea Parcului Lunca Jiului”.

    Pragul de licitaţie, depăşit de peste 30 de ori

    “Controlul Curţii a reţinut că ulterior, după două luni, entitatea verificată, aşa cum rezultă din conţinutul dispoziţiei de şantier din 3 iunie 2009, a renunţat atât la o serie de soluţii tehnice prevăzute în studiul de fezabilitate, cât şi la executarea unor lucrări a căror valoare a fost de 17.365.598,29 lei şi a reprezentat 83,43 la sută din valoarea contractului. În locul valorii lucrărilor pentru care au fost întocmite note de renunţare s-au întocmit note de comandă suplimentare, care au totalizat 17.364.850 lei”, se arată în raportul auditorilor.

    Potrivit sursei citate, Primăria Craiova a încheiat un act adiţional la contractul semnat cu SC Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SRL, pentru achiziţionarea de lucrări noi, “de altă natură”, în suma de 10 milioane de lei, care reprezintă 48,77 la sută din valoarea iniţială. Auditorii Camerei de Conturi Dolj susţin în actul de control că notele de renunţare şi notele de comandă suplimentară întocmite de municipalitate nu au fost semnate de proiectantul general, SC Comir SRL, şi nici de Primăria Craiova, în calitate de beneficiar, “deci în aceste condiţii nu puteau fi acceptate”.

    “Având în vedere faptul că, pentru lucrările suplimentare, de altă natură, negociate direct, în valoare de 10.151.223 lei, adică echivalentul a 2.421.108 euro, entitatea achizitoare (Primăria Craiova - n. r.) nu a demonstrat circumstanţele imprevizibile în care au devenit necesare astfel de lucrări, rezultă că nu putea fi aplicată procedura de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare (…) Ţinând cont de faptul că lucrările suplimentare achiziţionate, în sumă de 2.421.108 euro, au depăşit pragul de 75.000 euro, prevăzut de art. 124 din OUG nr. 34/2006, rezultă că trebuia organizată o nouă procedură de licitaţie deschisă”, se mai arată în raportul Camerei de Conturi Dolj.

    Decontări ilegale către Delta ACM

    Auditorii au mai constatat că Primăria Craiova a “decontat nelegal” suma de 329.174 lei către SC Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SRL prin acceptarea la plată a unor tarife mai mari decât cele din ofertă. “Din controlul efectuat, a rezultat că SC Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SRL, la întocmirea notelor de comandă suplimentare, a schimbat condiţiile în care a fost câştigată licitaţia, în sensul că la valoarea dotărilor a adăugat cota de cheltuieli indirecte şi profit (care nu au fost trecute în oferta iniţială), majorând astfel nejustificat preţul de achiziţie publică cu suma de 329.174 lei”, se mai arată în nota de control. Camera de Conturi Dolj a dispus iniţierea măsurilor prevăzute de lege în vederea recuperării prejudiciilor constatate şi a foloaselor nerealizate, extinderea controlului pentru stabilirea întinderii prejudiciilor şi dispunerea măsurilor legale de recuperare a acestora.


    Sursa: editie.ro

  2. #2
    Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    05-10-2005
    Locaţie
    in eter
    Sex
    M
    Mesaje
    4,693
    Mesaje bazar
    616
    Putere Reputatie
    61
    Reputatie
    12249
    Puncte CF
    19.0
    SC Delta nu cumva este Cocos -Udrea ? Primar era cumva Solomon ?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Member cata84zzz's Avatar cata84zzz reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    29-07-2006
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje
    162
    Mesaje bazar
    790
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    17
    Puncte CF
    46.0
    Usergroups:
    In sfarsit spune cineva ce se intapla Pacat ca nu ia nimeni nici o masura Romanii sunt obisnuiti cu kkturi din astea
    Call 0762 295 299
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: