Consilierul municipal Pavel Badea va fi candidatul pe care PNL îl propune pentru Primăria Craiovei. Fostul jucător al Universităţii Craiova a rămas singurul candidat al liberalilor craioveni, după ce alţi doi colegi din PNL, consilierul judeţean Cristina Calangiu şi deputatul Ionuţ Stroe, au anunţat în interiorul partidului că se retrag din cursa pentru desemnarea drept candidaţi la primărie.

Deşi informaţia nu a fost încă făcută publică de conducerea PNL Craiova, ea a fost confirmată pentru Ora de Dolj de deputatul Ionuţ Stroe: “Eu mă pregătesc pentru primărie în continuare, dar pentru proiectul din 2016”.

Fostul echipier al Universităţii Craiova mai are însă un hop de trecut: competiţia din interiorul Uniunii Social Liberale în care s-au mai înscris senatorul Lia Olguţa Vasilescu, directorul Muzeului de Istorie, Mihai Fifor, şi fostul viceprimar Gheorghe Nedelescu, toţi trei membri PSD. Candidatul pe care USL îl va opune celui pe care îl PDL îl va propune la Primăria Craiova va fi desemnat în urma unor sondaje care, oficial, vor fi făcute sub supravegherea directă “de la centru”.

Senatorul PSD de Dolj Lia Olguţa Vasilescu şi-a anunţat, la începutul lunii februarie, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al partidului, intenţia de a candida la funcţia de primar al municipiului Craiova, ea susţinând, într-o postare pe blogul personal, că “recentele sondaje de opinie” o îndreptăţesc să candideze.


Şi liderul PSD Craiova, Mihai Fifor, sprijinit de biroul politic municipal, şi-a anunţat intenţia de a candida la primărie.
Consilierul local Gheorghe Nedelescu a acceptat propunerea mai multor organizaţii de cartier a PSD Craiova de a intra în cursa internă pentru desemnarea candidatului la primărie.


Preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, anunţa la rândul său că trei membri ai filialei şi-au anunţat intenţia pentru a candida la Primăria Craiova, respectiv deputatul Ionuţ Stroe, consilierul judeţean Cristina Calangiu şi consilierul municipal Pavel Badea.

Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că partidul se bazează pentru candidatura la Primăria municipiului fie pe Antonie Solomon, fie pe unul dintre cei doi viceprimari ai Craiovei, Mărinică Dincă şi Teodor Sas.


Sursa: *************