Mai multi indivizi au falsificat bani şi i-au plasat în piaţă într-un mod inedit: au plătit cu acei bani pensiile mai mai multor bătrâni. Aşa au spălat 200.000 de lei, mai ales că o bună parte din membrii grupării erau chiar poştaşi.

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi, 16 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat constituit din 16 persoane. Indivizii au vârste cuprinse între 17 şi 41 de ani şi sunt specializaţi în falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă naţională falsificată. Gruparea punea banii falşi şi în pieţe, în zone aglomerate, asta pentru a li se pierde cât mai repede urma celor care falsificau bancnotele. Membrii grupării au plasat bancnotele contrafăcute pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Giurgiu, Argeş, Olt şi a altor 16 judeţe.

La data de 13 decembrie, învinuitul Bibire Nicuşor a fost depistat în flagrant delict pe raza municipiului Bucureşti, în timp ce plasa 160 de bancnote contrafăcute, din cupiura de 100 lei. Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză s-a ridicat aparatura utilizată pentru contrafacerea bancnotelor iar la una dintre locaţii, situată în sectorul 3 al capitalei, a fost descoperită o instalaţie artizanală pentru producerea şi îmbutelierea de băuturi alcoolice, se arată într-un comunicat remis DIICOT.
Au fost arestate 11 persoane, faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale.