După ce jumătate dintre absolvenţii de liceu nu au reuşit să promoveze bacalauretul, nota 10 este considerată „excelenţă”. Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a premiat joi seara, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, pe cei 64 de elevi care au obţinut nota maximă la acest examen naţional. 10 elevi au fost din judeţul Dolj. Pentru performanţa lor de la Bac, tinerii au primit cadou câte un telefon.

Ministrul a fost surprins de faptul că 80 la sută din cei care au promovat bacalaureatul cu notă mare sunt fete şi, mai mult, că sunt şi frumoase. „Observ că mai mult de 80 la sută dintre cei care au luat nota maximă sunt fete. Ştiam că ele sunt mai silitoare, dar la anul îi aştept şi pe băieţi la premiere”, a spus Funeriu.

Daniel Funeriu vrea ca premierea elevilor de nota 10 la Bac să aibă loc anual, în aşa fel încât, „cei mai buni dintre cei mai buni să poată fi recompensaţi”. Ar putea fi premiaţi chiar şi elevii care au picat în vară, dar iau bacul în toamnă.

Tinerii care fac, însă, performanţă nu vor să rămână în ţară. Jumătate dintre cei premiaţi şi-au exprimat dorinţa de a-şi continua studiile în străinătate, unde, de altfel, intenţionează să se şi stabilească, din cauza situaţiei economice a României.

cvlpress.ro