Guvernul a decis începerea procedurilor de disponibilizare în acest an pentru 1.300 de angajaţi din trei companii energetice controlate de Ministerul Economiei, persoanele concediate urmând să primească, până în 2014, indemnizaţii de şomaj şi venituri de completare. Guvernul apreciază că, în urma acestor disponibilizări, suma cheltuită de la bugetul de stat şi cel al asigurărilor de şomaj se va ridica la 25 milioane lei.

Decizia a fost luată prin hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului. Conform listei aprobate de Guvern, Compania Naţională a Huilei va disponibiliza 900 de angajaţi, Termoelectrica va renunţa la 300 salariaţi, iar Electrocentrale Deva va concedia 100 de persoane.

Salariaţii disponibilizaţi vor beneficia de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 116/2006 privind protecţia socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurării şi reorganizării unor societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, precum şi a societăţilor comerciale şi regiile autonome subordonate autorităţile administraţiei publice locale. Cuantumul veniturilor de completare va fi calculat diferit, în funcţie de vechimea în muncă.

Sursa: cvlpress.ro