Peste 5400 de apartamente din Craiova raman fara apa calda - Updated


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Peste 5400 de apartamente din Craiova raman fara apa calda - Updated

    Regia Autonomă de Termoficare Craiva debranşează 5444 de apartamente din Craiova de la alimentarea cu apă caldă menajeră.

    Nu mai puţin de 30 de asociaţii sunt trecute pe lista neagră şi vor fi lăsate fără apă caldă în următoarele zile. Primul lot de zece asociaţii este debranşat azi.

    Este vorba de Asociaţia nr. 14 1 Mai ,Asociaţia nr.7 – 1 Mai ,Asociaţia nr. 9 – 1 Mai ,Asociaţia nr. 11 – 1 Mai ,Asociaţia nr. 9 – George Enescu ,Asociaţia nr. 24 – Craioviţa Nouă ,Asociaţia nr.9 – Constantin Brâncoveanu ,Asociaţia nr.1 – Rovine,Asociaţia nr 14 – Rovine şi Asociaţia nr. 3 – Şt. Vodă. Urmează alte 20 de asociaţii de proprietari, grupate în două loturi de debranşare, care rămân fără apă caldă mâine şi luni.

    Alte două asociaţii de proprietari – Asociaţia nr. 15 – Eroilor Valea Roşie şi 64-65 Craioviţa Nouă sunt deja debranşate, ceea ce înseamnă că, de luni, numărul asociaţiilor care nu vor primi apă caldă este de 32. În total, 5444 de apartamente vor trece la regim de duşuri regi, acestea totalizând datorii d epeste 30 de milioane de lei noi la regia de termoficare.

    Craiovenii din asociaţiile de pe lista neagră au în medie restanţe de peste 5600 de lei către regia de termoficare, recordul fiind deţinut de asociaţia nr. 24 Craioviţa Nouă şi Asociaţia nr. 9 1 Mai, unde media restanţelor este de peste 10.000, respectiv 12.000 de lei noi pe apartament.

    Last edited by Ic3Girl; 13-05-2011 at 10:41.

  2. #2
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Termoficarea opreste apa calda la zece asociatii de proprietari – Craiova, trecuta pe dusuri reci

    Pentru câteva sute de craioveni, ieri a fost ultima zi în care au mai putut să facă un duş fierbinte. Începând de astăzi, zece asociaţii de proprietari din Bănie nu mai primesc apă caldă la robinete, reprezentanţii regiei precizând că vor menţine această măsură până ce restanţierii nu-şi vor plăti facturile până la ultimul leu.

    În total, vor fi lăsate fără apă caldă un număr de 30 de asociaţii de proprietari, răspândite în toate cartierele Craiovei. Reprezentanţii Regiei de Termoficare au precizat însă că astăzi, chiar de la primele ore ale dimineţii, vor fi trecute pe apă rece primele zece dintre acestea, urmând ca mâine şi luni să fie debranşate celelalte două reprize de câte zece asociaţii. Este vorba de următoarele asociaţii de proprietari: nr. 14, 7, 9, 11 din cartierul “1 Mai”, nr. 9 din “George Enescu”, nr. 24 din “Craioviţa Nouă”, nr. 9 “Constantin Brâncoveanu”, nr. 3 “Ştefan Vodă” şi nr. 1 şi 14 din cartierul “Rovine”. “Nu este nevoie să se deplaseze nici o echipă specială pentru acest lucru. Se intră în fiecare punct termic sau, după caz, centrală termică şi se închid vanele pentru apă caldă”, a precizat Nicolae Degeratu, director tehnic la Termoficare.

    Din cauză că administratorii nu au comunicat

    Potrivit acestuia, nici una dintre asociaţiile care vor fi sancţionate nu au răspuns solicitărilor repetate prin care li s-a cerut să-şi achite datoriile, motiv pentru care s-a recurs la ultima variantă, sistarea apei calde către toţi consumatorii. „Am avut mai multe discuţii cu asociaţiile, le-am somat în repetate rânduri, le-am cerut o listă cu restanţierii, dar nu am ajuns la nici o concluzie. Unii dintre administratori au crezut că e glumă şi ne-au trimis, mai mult în joacă, o situaţie cu câteva blocuri, deşi aveau restanţe de zeci de miliarde. Văzând că nu putem să o scoatem la capăt, am decis să trecem executarea celor care au datorii foarte mari”, a mai spus Degeratu. Însumate, debitele celor 30 de asociaţii de proprietari ajung la suma de 307 miliarde de lei vechi, care reprezintă a treia parte din totalul restanţei de 1.000 miliarde de lei vechi, care figurează de doi ani în dreptul regiei.

    Singura şansă sunt contractele individuale

    Laolaltă cu restanţierii vor rămâne fără apă caldă şi locatarii care şi-au plătit facturile la zi, ba chiar nu au fost niciodată pe lista rău-platnicilor. Conducerea de la Termoficare susţine că pentru a putea să primească din nou apă caldă este necesar să se parcurgă doi paşi. “Prima dată, administratorii trebuie să se îngrijească să achite întreaga factură pe bloc. Nu ne intersează cum vor proceda, dar trebuie să-i convingă pe toţi locatarii să-şi plătească facturile. Când restanţa este zero, trebuie să vină la noi şi să întocmească contracte de facturare individuală”, a mai spus Degeratu. De altfel, scopul declarat al regiei este ca, în viitorul apropiat, toţi abonaţii să-şi fi întocmit aceste contracte, care prezintă avantajul că pot fi controlaţi mai bine restanţierii. În cazul în care nu se vor plăti toate datoriile până în toamnă, respectivele asociaţii nu vor primi nici căldură pe timpul iernii.

    Restanţe-record de 122 milioane de lei pe apartament

    Conducerea Regiei este convinsă că, în mod sigur, asociaţiile nu vor reuşi să achite aceste datorii, dat fiind faptul că sunt foarte mari. Asociaţia nr. 14 din cartierul “1 Mai”, cu care se deschide lista, are, spre exemplu, o restanţă către Termoficare de 15,22 miliarde de lei, echivalentul a 375.000 de euro. Împărţită la cele 527 de apartamente, câte sunt în componenţa asociaţiei, rezultă o restanţă medie pe locuinţă de 85,8 milioane de lei. Situaţia e şi mai albastră la asociaţia nr. 24 din Craioviţa Nouă, care figurează cu un debit şi mai mare, de 18,13 miliarde de lei vechi. Fiind de trei ori mai mică decât asociaţia amintită mai sus, datoria medie pe apartament este de 103 milioane de lei. Recordul este atins însă la asociaţia de proprietari nr. 9, din cartierul “1 Mai”, unde un singur apartament are o datorie de 122 milioane de lei vechi.

    Sursa: www.cvlpresss.ro
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    De-al casei t60Seconds's Avatar t60Seconds este o raza de lumina in ochii tuturor t60Seconds este o raza de lumina in ochii tuturor t60Seconds este o raza de lumina in ochii tuturor t60Seconds este o raza de lumina in ochii tuturor t60Seconds este o raza de lumina in ochii tuturor t60Seconds este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    07-12-2009
    Locaţie
    Craiova City
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje
    260
    Mesaje bazar
    211
    Putere Reputatie
    31
    Reputatie
    541
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Da apartamentul meu in inclus de asemenea in asociatia nr.14... restante am sub media calculata de ei oricum....ce pot spune?..multumim guvernului roman si democratiei! ...
    Posibilitatea de a sustine un lucru fara a-l accepta este semnul unei minti educate.

  4. #4
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Din fericire blocul meu nu e trecut pe lista...am avut si noi probleme cu apa chiar daca eu nu am datori absolut deloc....Ce pot sa fac!?

  5. #5
    Member v4lenthyno's Avatar v4lenthyno este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    16-07-2007
    Sex
    M
    Mesaje
    179
    Mesaje bazar
    318
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    44
    Puncte CF
    4.5
    Cu atatea scheme de recuperare a banilor de locatari o sa se trezeasca ca alte n cereri de drebansare de la reteaua de termoficare, ca asa cum poate omul isi va pune centrala proprie, foarte bine !

  6. #6
    P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje
    3,093
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    50
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

    Update

    Aşa cum au anunţat cu o zi în urmă, zece asociaţii de proprietari din Craiova, cu mari restanţe către Regia de Termoficare, au fost debranşate ieri de la apa caldă. Astăzi urmează a doua tranşă de alte zece asociaţii.

    Fără să stea prea mult pe gânduri, reprezentanţii regiei au descins în punctele termice care alimentează blocurile aparţinătoare şi au închis vanele care asigură gigacaloria necesară pentru prepararea apei calde. În următoarele secunde, robinetele au secat la toate apartamentele. “Ne-am ţinut de cuvânt şi, întocmai cum am anunţat, am mers în puntele termice şi am oprit aprovizionarea cu gigacalorie. Ca urmare a acestei manevre, apa nu a mai putut fi încălzită şi nu a mai ajuns la nici un apartament din cele zece asociaţii de proprietari”, a precizat Nicolae Degeratu, directorul tehnic al Regiei de Termoficare Craiova. O parte dintre locatarii asociaţiei de proprietari nr. 14, din cartierul “1 Mai”, au confirmat că au rămas fără pic de apă caldă, dar au recunoscut că mulţi dintre ei au mari restanţe la întreţinere.

    Administratorii cer păsuire

    Reprezantanţii Regiei au explicat că vor continua debranşarile şi astăzi, când vor fi tăiate de la apa caldă incă zece asociaţii de proprietari, urmând ca luni să fie trecute pe uscat încă zece. “Nu acceptăm nici o sumă de bani mai mică decât este datoria asociaţiei către noi. Administratorii trebuie să înţeleagă că este vorba de altă situaţie, nu mai merge să vină cu câţiva bani în schimbul cărora să fie iertaţi”, a mai spus Nicolae Degeratu. Acesta a precizat că ieri, înainte de a trece la debranşari, conducerea Regiei a fost contactată de administratorul de la asociaţia de proprietari “Şerban Vodă”, care a cerut păsuire, fiind dispus să plătească 13 milioane de lei. Pentru că suma era mai mică decât datoria, cei de la Termoficare nu au acceptat. De altfel, conducerea Regiei a specificat că nu va asigura apa caldă până ce nu se va achita tot debitul.

    În aşteptarea contractelor individuale

    Potrivit lui Degeratu, administratorii sunt disperaţi întrucât laolaltă cu restanţierii rămân fără apă caldă şi locatarii care şi-au plătit facturile la zi. Conducerea de la Termoficare susţine că pentru a putea să primească din nou apă caldă trebuie ca administratorii să se îngrijească să achite întreaga factură pe bloc. “Nu ne intersează cum vor proceda, dar trebuie să-i convingă pe toţi locatarii să-şi plătească facturile. Când restanţa este zero, trebuie să vină la noi şi să întocmească contracte de facturare individuală”, a mai spus Degeratu. De altfel, scopul declarat al regiei este ca, în viitorul apropiat, toţi abonaţii să-şi fi întocmit aceste contracte, care prezintă avantajul că pot fi controlaţi mai bine restanţierii. În cazul în care nu se vor plăti toate datoriile până în toamnă, respectivele asociaţii nu vor primi nici căldură pe timpul iernii.

    Sursa: www.cvlpress.ro
    Last edited by Ic3Girl; 13-05-2011 at 14:01.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: