Efective ale Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de traversărilor neregulamentare de către pietoni.
În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 15 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 1.124 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R.

În aceeaşi zi, între orele 13:00-15:00, lucrători ai Biroului Rutier au organizat şi executat în municipiul Craiova o acţiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere cauzate de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzi.
Efectivele de poliţie rutieră care au acţionat au controlat 93 autoturisme, fiind legitimate 120 persoane. În cadrul acţiunii au fost constatate 26 abateri de natură contravenţională, dintre care 15 pentru neacordare prioritate pietoni, pentru care au fost
aplicate sancţiuni în sumă de 5.370 lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule 15 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
P.MIHAI, 31 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism pe strada Henri Coandă ajuns la trecerea de pietoni nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu
amendă şi reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 30 zile.

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului DOLJ