În noaptea de vineri spre sâmbătă, între orele 23.00 - 02.00, poliţiştii doljeni au organizat şi executat o acţiune cu efective mărite având ca scop prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate următoarele:
• 900 autoturisme controlate,
• 1088 persoane legitimate,
• 9 infracţiuni constatate pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002 şi Legea 61/1991,
• 177 contravenţii aplicate în valoare de 34.860 lei,
• 18 permise de conducere reţinute, dintre care 16 permise reţinute pentru alcool,
• 5 certificate de înmatriculare retrase.


Exemple:

1. N.FLORIAN, 43 de ani, din comuna Argetoaia, judeţul Dolj a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

2. În noaptea de 04/05.03.2011, în jurul orei 00.15, în Craiova, pe strada Câmpului, poliţişti cadrul Serviciului Rutier Dolj l-au depistat în trafic pe G.IULIAN, 30 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Nr. 1 Craiova pentru recoltarea de probe biologice.

3. În seara zilei de vineri 4 martie a.c., în jurul orei 23.45, S.SORINEL, 39 de ani, din localitatea Bratovoieşti, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe strada Arieş din municipiu având o concentraţie de 0,56 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorilor auto le-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

4. În noaptea de 04/05.03.2011, în jurul orei 00.15, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie aflaţi în executarea serviciului pe bulevardul Nicolae Romanescu din municipiu au oprit pentru verificări un autoturism la volanul căruia a fost identificat S.IULIAN, 26 de ani, din Craiova.
Cu prilejul controlului efectuat în autoturism poliţiştii au găsit o bâtă tip baseball, care a fost ridicată în vederea cercetărilor, pe numele lui S.IULIAN fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de armă albă.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate de poliţişti şi în perioada următoare pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului DOLJ