POMI DE CRĂCIUN CONFISCAŢI DE POLIŢIŞTI ÎN URMA UNEI ACŢIUNI DESFĂŞURATE ÎN ACEST SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ


În acest sfârşit de săptămână, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Secţiei Nr. 10 de Poliţie Rurală Poiana Mare au organizat şi executat o acţiune pe linia verificării modului în care este respectată legislaţia în vigoare privind transportul şi comercializarea materialelor lemnoase şi a Pomilor de Crăciun.
Poliţiştii doljeni au acţionat, în localitatea Poiana Mare, împreună cu reprezentaţi ai Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare şi pădurari.
Astfel, au fost efectuate controale în 6 pieţe şi târguri, fiind desfăşurate activităţi de verificare la 7 societăţi comerciale. De asemenea, au fost oprite şi verificate în trafic 28 autovehicule, iar 50 de persoane au fost legitimate.
În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost constatate 7 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în sumă totală de 17.500 lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 şi Legii 12/1990.
Poliţişti au ridicat în vederea confiscării 133 pomi de crăciun, în valoare de 26.000 lei, pentru care nu existau documente de provenienţă.


EXEMPLU:
În apropierea Târgului de Săptămână Poiana Mare poliţiştii l-au depistat pe L.DAN, 45 de ani, din satul Izmisa, comuna Obârşia de Câmp, judeţul Mehedinţi în timp ce comercializa pomi de crăciun în loc neautorizat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că acesta nu avea documente provenienţă şi însoţire a mărfii.




L.DAN a fost sancţionat contravenţional de poliţişti în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 cu amendă în sumă de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 133 pomi de crăciun.