Românii au cea mai mare încredere în pompieri şi cea mai scăzută în… politicieni. Cel puţin asta reiese dintr-un studiu realizat în 19 state de compania GFK, transmite realitatea.net.

Potrivit studiului GFK, politicienii nu sunt iubiţi în nicio ţară, aceştia fiind la coada clasamentului în ceea ce priveşte încrederea oamenilor în ei. Românii, însă, alături de cehi, sunt cei mai sceptici. Doar 8% dintre români cred în politicieni, în timp ce media în celelalte state participante la studiu este de 17%.

Cel mai mare nivel de simpatie pentru politicieni a fost înregistrat în Suedia – de 39%. De altfel, din acest studiu putem trage concluzia că suedezii trăiesc într-o ţară de vis. Ei au acordat cel mai mare punctaj poliţiei, justiţiei, pompierilor şi chiar politicienilor.

La polul opus se află pompierii, care se bucură de încrederea a 93% dintre români. Armata se află pe locul doi, cu 88% încredere. Pe locul trei, la egalitate, sunt profesorii şi poştaşii. În schimb, trei sferturi dintre români spun că nu au încredere în angajaţii băncilor. Iar poliţiştii sunt văzuţi cu ochi buni în România doar de jumătate din populaţie.

Studiul mai arată că preoţii au cea mai bună reputaţie în România, dintre toate statele participante la sondaj.