Declaraţiile contradictorii din partea liderilor PSD. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3, că PSD nu va merge mai departe cu demersurile de excludere din partid a lui Mircea Geaonă.

Eu sper ca lucrurile să se încheie într-un mod onorabil pentru ambele părti. Domnul Geoană să îşi ia un angajment ferm că se integrează în regulile statuare ale partidului şi că nu mai face declaraţii pe lângă partid, a declarat Ion Iliescu.

* * *

Refuzul lui Mircea Geoană de a părăsi funcţia de preşedinte al Senatului în favoarea senatorului PSD Titus Corlăţean, i-a înfuriat şi mai rău pe social-democraţi. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că Mircea Geoană nu mai are loc în formaţiunea social-democrată, adăugând că s-a văzut ieri că este susţinut de putere. În momentul în care nu respecţi o decizie de partid şi te aliezi cu cei de la putere – nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie în acelaşi timp. Din acest punct de vedere, ieri a fost o zi foarte utilă. Din punctul nostru de vedere, domnul Geoană a pierdut sprijinul PSD, a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a făcut o sesizare către Comisia de Integritate Morală şi Arbitraj a partidului, solicitând excluderea lui Mircea Geoană din PSD. Prin decizia de a nu accepta înlocuirea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, Geoană nu a respectat o hotărâre a Biroului Permanent al PSD, au declarat surse din partid.

PSD a solicitat oficial, luni, în plenul Senatului, înlocuirea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte şi înlocuirea acestuia cu senatorul PSD Titus Corlăţean.

*************