Prejudiciul creat de Dinu Alexandru (55 ani), poştaşul care a încasat ilegal, timp de zece ani, peste 200.000 lei, reprezentând, pensiile a patru persoane decedate din localitatea Secui, va fi recuperat de Casa Judeţeană de Pensii Dolj de la Compania Naţională “Poşta Română” (CNPR). Potrivit directorului CJP Dolj, Daniel Baciu, între casa de pensii şi CNPR există un protocol semnat, prin care, printre altele, poştaşii sunt obligaţi să predea pensiile doar titularilor.

“Cei de la Poştă ne vor acoperi acest prejudiciu, urmând ca ei să se întoarcă împotriva angajatului pentru a-şi recupera prejudiciul. Din păcate, sunt buni de plată. Noi am plătit nişte servicii, conform acelei convenţii, de care nu am beneficiat”, a declarat Daniel Baciu, directorul CJP Dolj.

Un agent poştal din localitatea Secui (Dolj), suspectat că timp de zece ani a încasat pensiile a patru persoane care decedaseră, creând un prejudiciu de peste 200.000 de lei, a fost suspendat din funcţie, în cazul său conducerea Poştei Craiova sesizând Parchetul Curţii de Apel din municipiu.

Dinu Alexandru a fost arestat, vineri, de magistraţii Judecătoriei Craiova pentru 29 zile, el fiind cercetat pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.