Prefectul de Dolj aduce trabucurile cubaneze in Oltenia


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Prefectul de Dolj aduce trabucurile cubaneze in Oltenia

    În cadrul conferinţei de presă de astăzi, prefectul de Dolj, Nicolae Giugea a anunţat că a fost la Ministerul Agriculturii, unde a discutat despre posibilitatea suplimentării sau chiar a majorării fondurilor alocate pentru cultura tutunului, subvenţia fiind în acest moment de 2.700 de euro pe hectar, prefcetul solicitând majorarea ei la 4.000 de euro pe hectar.

    El a mai spus că a luat legătura chiar şi cu reprezentanţii cunoscutei companii cubaneze producătoare de trabucuri COHIBA, cărora le-a propus să vină să investească în preucrarea tutunului produs ăn judeţul nostru. “Am discutat la Ministerul Agriculturii despre posibilitatea suplimentării şi chiar majorării fondurilor alocate pentru cultura tutunului pentru că la nivelul judeţului Dolj avem tradiţie în cultura acestei plante şi sunt localităţi precum Daneţi, Amărăştii de Jos, Amărăştii de Sus, Dobroteşti şi Castranova, care au şi vocaţie pentru asta.

    Subvenţiile care se acordă acum sunt de 2.700 de euro la hectar, iar prin solicitarea noastră vrem să se ajungă la 4.000 de euro şi cred că dacă se ajunge la această sumă tutunul devine o cultură rentabilă. Cred că sunt şanse, poate nu la anul, dar în 2014 când se intră pe noul concept al politicii agricole comunitare sunt şanse mari.

    Este o cultură care are asigurată şi desfacerea, nu numai preţul care ar putea să fie foarte bun. Am luat legătura cu o firmă care cultivă terenuri cu tutun în România şi care a ajuns la nişte discuţii cu producătorii de tutun din Cuba, cei de la COHIBA, şi s-ar putea să legăm o relaţie benefică pentru zona noastră. Poate chiar o să vină chiar să prelucreze plantele aici. Ţinând cont că suntem o ţară europeană ar fi o serie de facilităţi de care ar beneficia şi cei care produc aici”, a precizat prefectul. Dacă proiectul va prinde contur, doljenii ar putea să îşi usuce tutunul în uscătorii moderne şi nu la soare, aşa cum se proceda cu ani în urmă.

    “Este vorba de tehnologii diversificate, dacă înainte tutunul se usca la soare, acum s-a discutat şi despre asta şi e posibil să fie făcute nişte camere de uscare, nu e o investiţie foarte mare. Eu o să-l invit la Craiova şi pe Ambasadorul Cubei în România şi o să invit şi firma interesată de această colaborare. Noi producem tutunul şi ei îl vor prelucra. În felul acesta va fi revigorată zona cultivatorilor de tutun”, a explicat Nicolae Giugea.

    Sursa: lupamea.ro

  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Bine ca nu se inspira dupa modelul Olandez
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
    Data de inscriere
    25-03-2008
    Locaţie
    CRAIOVA
    Sex
    M
    Mesaje
    2,440
    Mesaje bazar
    1484
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    233
    Puncte CF
    32.5
    De la Bechet la Amsterdam e cale lunga.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: