Concursul pentru şefia Poliţiei Severin se repetă deoarece la concursul organizat joi, 24 februarie 2011, niciunul dintre concurenţi nu a obţinut nota de trecere, adică minim şapte.

Şeful mascaţilor n-a primit derogare

Este vorba despre comisarul-şef Iftimie Bălţoi şi comisar-şef Sorin Hârşovescu. Ceilalţi doi înscrişi, comisar-şef Silviu Diaconeasa şi comisarul Antonio Graf, nu au mai participat la această competiţie. Surse demne de încredere ne-au dezvăluit care au fost motivele pentru care ceilalţi doi ofiţeri înscrişi la concurs s-au răzgândit. Comisarul Antonio Graf, şeful mascaţilor de la SPIR, avea nevoie de o derogare de la MAI şi nu i s-a aprobat, iar comisarul-şef Silviu Diaconeasa s-a retras din motive personale. Comanda Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin rămâne astfel asigurată tot prin interimat de către comisarul-şef Nicolae Niţulescu. Acesta a declarat ieri că pe el nu l-a interesat şi nici nu-l va interesa să rămână în această funcţie.

“Nu am participat şi nici nu voi participa la concursul pentru ocuparea funcţiei de comandant al Poliţiei Municipale. După ocuparea funcţiei prin concurs, eu mă voi retrage pe funcţia deţinută anterior, de adjunct al comandantului Poliţiei Severin”, a declarat ieri comisarul-şef Nicolae Niţulescu.

Comisarul-şef Lazăr: «Concursul a fost înregistrat audio»

Preşedintele Consiliului Teritorial din IPJ Mehedinţi al Corpului Naţional al Poliţiştilor, comisar-şef Valentin Lazăr, ne-a declarat că a participat la concursul desfăşurat zilele trecute ca observator, alături de un alt coleg de la Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din IPJ Mehedinţi, agent-şef principal Janin Bucă, şi că totul a fost corect. Comisarul-şef Lazăr ne-a mai spus că preşedintele comisiei a fost adjunctul şefului IPJ Mehedinţi, comisar-şef Alexandru Stoica, iar cei doi membri ai comisiei au fost un ofiţer din IPJ Mehedinţi şi unul din cadrul IGPR.

“Tot concursul a fost înregistrat audio şi pot spune că nu s-a încălcat cadrul legal privind desfăşurarea acestuia. Au fost doar doi candidaţi, domnul Bălţoi şi domnul Hârşovescu. Concursul a constat în probe orale. Dacă nu mă înşel, au fost parcă nouă subiecte dintr-o tematică extrem, extrem de stufoasă. Vorbim aici de domeniile judiciar, circulaţie, logistică, management, drepturile omului, Schengen şi multe altele”, a declarat comisarul-şef Valentin Lazăr.

IPJ Mehedinţi se întoarce la limbajul de lemn

IPJ Mehedinţi ne-a răspuns scurt şi sec la solicitarea noastră, prin care am cerut să ni se ofere toate informaţiile de interes public referitoare la acest subiect: “În data de 24.02.2011, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi a avut loc concursul pentru ocuparea funcţiei de şef Poliţie Municipiu Drobeta Tr. Severin, la care au participat doi candidaţi. Menţionăm că examenul a constat într-un interviu structurat pe subiecte profesionale, în cadrul căruia niciun candidat nu a obţinut nota minimă de promovare”.


Sursa: editie.ro