Astăzi e ultima zi de evaluare a competenţelor la Limba Română. Prin urmare, absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a, care nu s-au prezentat în faţa comisiei de examen, din motive obiective, în primele două zile mai au această posibilitate astăzi. Conform calendarului acestei sesiuni, vineri va începe cea de a doua probă de Bac, care vizează evaluarea competenţelor digitale. Acest examen se va derula până pe 17 iunie a.c., iar între 20 şi 23 iunie se va derula proba de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă străină. Probele scrise vor încep pe 27 iunie a.c., cu evaluarea la Limba şi literatura română, pe 29 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie – proba la alegere a profilului. Primele rezultate ale acestei sesiuni se vor afişa pe data de 3 iulie a.c.

Apel telefonic gratuit pentru sesizarea neregulilor

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de Bacalaureat.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte părinţilor că examenul este gratuit pentru elevii clasei a XII-a şi solicită elevilor şi părinţilor să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care se solicită bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol.

Linia de telefon 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării examenului, între orele 9.00 şi 19.00, începând cu data de 6 iunie 2011.