Municipalitatea craioveană achiziţionează servicii medicale de câteva zeci de milioane de lei vechi, printre prestaţiile solicitate numărându-se şi examenele psihologice pentru conducătorii instituţiei.

Edilii au lansat procedura de achiziţie publică prin Serviciul “Achiziţii pentru Obiective de Interes Public”, având nevoie printre altele de fişe de aptitudini pentru 500 de persoane, dar şi de investigaţii medicale mai speciale, pentru anumite categorii de bugetari. Printre aceştia se numără şi personalul de conducere al Primăriei Craiova – nu mai puţin de 60 de persoane – care va avea de dat în faţa medicilor de specialitate un examen psihologic.

“Este vorba de analize prevăzute în acte normative, printre care şi acest examen psihologic. Şi eu m-am mirat când am auzit, dar e vorba doar să completăm nişte teste, nimic deosebit”, povesteşte viceporimarul Teodor Sas, care a trecut, din câte se pare, examenul cu pricina.

De analize speciale beneficiază şi cei doi angajaţi care operează aparatele xerox ale primăriei, pentru care va fi efectuată câte o “hemoleucograma completă” şi cei patru angajaţi de la arhiva instituţiei, care vor beneficia de analize PFV şi de plumbemie. De departe însă, cei mai analizaţi angajaţi ai primăriei vor fi însă cei nouă şoferi, care dau examenul psihologic la fel ca şefii administraţiei locale, bifând în plus şi un examen oftalmologic, unul ORL, unul neurologic, o audiograma, un EKG şi o glicemie.