CRAIOVA. Într-o postare-bilanţ pe site-ul primăriei, edilii craioveni rememorează punctele forte ale Zilelor Craiovei din acest an. O amintire de neşters a lăsat, din câte se pare, deputatul Gelu Vişan, în timp ce echipa feminină de spadă a României, venită în lot complet la Craiova pentru ridicarea diplomelor de cetăţean de onoare, nu e nici măcar menţionată.

Compunerea postată pe site-ul primăriei debutează cu o constatare îmbucurătoare, aceea că locuitorii Craiovei au apreciat “cadoul” făcut de municipalitate prin organizarea Zilelor Craiovei.

“La Primărie, pe străzi, la Parcul Tineretului în zona impresionantei scene, zeci de mii de craioveni s-au revărsat spre a cinsti cum se cuvine sărbătoarea cetăţii lor. Tot ceea ce s-a întâmplat cu ocazia celei de-a XV-a ediţii a Zilelor Municipiului Craiova reprezintă un cadou pentru craioveni: distracţie şi calitate. În acelaşi timp, grandioasa manifestare reprezintă un incontestabil drept: dreptul craiovenilor la zâmbet. Acesta a fost mesajul Primarului Antonie Solomon, iar craiovenii l-au perceput ca atare”, se arată în debutul articolului.

“Din paleta de pasteluri care au compus cromatica autumnală a celei de-a XV-a ediţii a Zilelor Municipiului Craiova” evocată de edili lipsesc însă unele personalităţi prezente la Zilele Craiovei, mai precis la festivitatea organizată în sala mare a consiliului local. Se spune că mai sus pomenita ceremonie a reunit “nume ilustre ale vieţii culturae, sportive şi politice din Craiova şi din România”, dintre acestea lipsind însă ANA MARIA BRÎNZĂ, LOREDANA DINU, ANCA MĂROIU ŞI SIMONA ALEXANDRU, componentele echipei naţionale de spadă dublu campioane mondiale, care au primit în urmă cu două săptămâni diplomele de cetăţean de onoare al Craiovei din mâna primarului Antonie Solomon.

“Ceremonia Festivă dedicată acestei ediţii a Zilelor Municipiului Craiova a reunit nume ilustre ale vieţii culturale, sportive şi politice din Craiova şi din România, asemenea academicianului Dan Berindei, maestrului Ştefan Popa Popa’S, deputatului Gelu Vişan, ori actorilor Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Cristina Stamate, Nae Lăzărescu, Vasile Muraru sau foşti primari ai Craiovei, care de-a lungul anilor şi-au lăsat amprentele muncii în memoria Băniei”, se arată în postarea de pe site-ul primăriei, care nu precizează însă dacă deputatul Gelu Vişan este un “nume ilustru” al vieţii culturale politice sau sportive din România.

*************