În data de 18.05.2011, în jurul orei 08.00, lucrători ai Postului de Poliţie TF Craiova-Triaj au fost sesizaţi de către G.DAN cu privire la faptul că trei tineri sustrag componente de la o macara transtainer.
La faţa locului echipa operativă a constatat că pe macaraua transtainer se află trei persoane, care au fost somate verbal să coboare. Doi dintre suspecţi s-au supus somaţiei coborând pe scara macaralei, iar când au ajuns pe sol unul dintre aceştia a fugit încercând să scape, moment în care pentru imobilizarea acestuia un agent de poliţie a folosit armamentul din dotare.
Poliţiştul a executat trei focuri de avertisment în plan vertical şi întrucât suspectul nu s-a conformat somaţiei a executat încă trei focuri în plan orizontal în direcţia fugarului, lovindu-l în gamba piciorului stâng.
Ulterior şi ce-l de-al treilea tânăr a coborât de pe macara fiind imobilizat la sol.
Suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţei Transporturi Feroviare, unde au fost identificaţi în persoana lui N.IONUŢ, de 19 ani, R.DANIEL, 26 de ani şi F.EUGEN, 23 de ani, toţi din comuna Smîrdan, judeţul Galaţi.
Persoana rănită, N.IONUŢ, a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova unde în urma investigaţiilor medicale s-a constatat că leziunile suferite nu au atinse organele vitale, fiind în afara oricărui pericol.
Împreună cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj se efectuează cercetări pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor legale.


BIROUL DE PRESĂ din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului DOLJ