Prioteasa: 2012, mai sarac chiar decat catastrofalul an 2011. Primarii au amutit cand le-am aratat bugetul!


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,776
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Prioteasa: 2012, mai sarac chiar decat catastrofalul an 2011. Primarii au amutit cand le-am aratat bugetul!

    CRAIOVA. Sumele alocate CJ Dolj spre redistribuire către primării pentru cofinanţarea proiectelor europene şi susţinerea investiţiilor locale sunt în picaj de patru ani de zile, susţine şeful administraţiei judeţene, care crede că edilii din judeţ vor fi nevoiţi să-şi pună primăriile gaj în acest an.

    “Ieri am primit suma pe care CJ Dolj o va repartiza în acest an celor 111 primării din judeţ pentru cofinanţarea proiectelor europene şi pentru investiţii şi vă mărturisesc că am fost aşa de zbuciumaţi că încă nu am reuşit să ne revenim după ce am văzut. Suma reprezintă doar 50 la sută din cea pe care am avut-o la dispoziţie în 2011, care pot să vă spun că a fost un an catastrofal din acest punct de vedere, iar faţă de începutul acestui mandat, respectiv anul 2008, banii sunt pe sfert. În 2008 Doljul a primit 869 de miliarde de lei vechi pentru cofinanţări şi investiţii, în 2009 – 520 de miliarde, în 2010 – 460 de miliarde, în 2011 doar 399 de miliarde, iar în acest an suma este de 200 de miliarde de lei vechi. Practic, în aceste condiţii, nu mai putem vorbi de o scădere a fondurilor, ci de un picaj”, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

    Şeful administraţiei judeţene spune că va apela la factorii de răspundere de la Bucureşti pentru a scoate din impas administraţiile locale, incapabile să-şi asigure în acest an sumele necesare pentru cofinanţare.

    “Este o situaţie dramatică. Primarii au amuţit când le-am arătat cifrele din buget. 17 comune au proiecte aprobate pe măsura 322. Cofinanţările pentru proiecte, chiar de numai 2 la sută din valoare, reprezintă în unele cazuri două trei bugete anuale ale acestor primării, Aceşti primari trebuie să asigure din banii comunei plata lucrărilor pe trei luni de zile, plus contravaloarea TVA, care reprezintă de asemenea o sumă imporantă, iar dacă Guvernul nu intervine cu măsuri speciale de ajutor, măcar să le asigure împrumuturi fără dobândă, nu vor face faţă. Le rămâne doar să se împrumute la bănci ca să asigure cofinanţarea, dar, în acest caz, vor fi nevoiţi probabil să-şi pună primăria gaj, că altceva nu au”, a mai spus Prioteasa.


  2. #2
    Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    06-02-2009
    Locaţie
    Unde nu te astepti!
    Sex
    M
    Mesaje
    6,035
    Mesaje bazar
    31
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    4415
    Puncte CF
    51.0
    Usergroups:
    Cand am luat credite pe doojde' ani, nu mai era "an catastrofal"?
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Banned JamaiCatalin's Avatar JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum
    Data de inscriere
    22-12-2007
    Locaţie
    Niciodata Stabil
    Varsta
    33
    Sex
    M
    Mesaje
    1,685
    Mesaje bazar
    1305
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -500
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    cu cat trec anii cu atat scade bugetul
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: