Producţia de sere a modelul B-Max, pe care compania Ford a anunţat că-l va fabrica la uzina din Craiova, va demara la începutul anului viitor. Anunţul a fost făcut de autorităţile locale după o întâlnire, care a avut loc, marţi, la sediul Prefecturii Dolj, cu preşedintele Ford România, Jan Gijen, şi Nadia Crişan, membru în Consiliul de Administraţie al Ford România.

“Dezvoltarea producţiei la Ford va începe cu 1 ianuarie 2012, iar ţinta finală la care vor să ajungă cei de la Ford este de 300.000 maşini pe an. Vestea bună este că avem deja şapte furnizori Ford care, odată cu începerea producţiei, putem spune că vor avea 600 de angajaţi”, a declarat viceprimarul Craiovei Mărinică Dincă.

El a precizat că numărul furnizorilor care vor lucra pentru Fabrica de la Craiova se va mări, în perioada următoare. “Furnizorii Ford vor fi şi mai mulţi, decât cei preconizaţi în primă fază, întrucât producţia pe Clasa B va fi mult mai mare la Craiova. Pentru furnizorii Ford, care ar putea ajunge la Craiova, este loc atât pe platforma de Vest, cât şi pe cea de Est a municipiului. Este Electroputere, este IUG, este MAT. Au fost discuţii cu toţi, cu cei de la Electroputere au fost chiar două discuţii concrete. Pe platforma de Vest există Doljchimul”, a mai spus Mărinică Dincă, care a mai precizat că ritmul angajărilor la fabrica din Bănie va fi de “50 de persoane pe săptămână, din luna septembrie”.

Ford Europe a prezentat la Salonul Auto de la Geneva, din perioada 3-13 martie 2011, modelul B-Max, un minivan (automobil de familie de mici dimensiuni), care va fi produs la Craiova. Ford a preluat 72,4 la sută din acţiunile Automobile Craiova pentru 57 de milioane de euro.