În speranţa că ar putea convinge UDMR să plece din coaliţia de guvernământ, PSD a scos la bătaie chiar scaunul lui Mircea Geoană. Surse din PSD, citate de impactnews.ro, afirmă că formaţiunea este gata să-i retragă sprijinul lui Mircea Geoană şi să scoată la mezat, pentru UDMR, fotoliul de preşedinte al Senatului. Este prima oară în istoria parlamentarismului când UDMR primeşte o astfel de propunere.

Propunerea vine pe fondul nemulţumirilor exprimate de către liderii UDMR, cu privire la recenta adoptare în Camera Deputaţilor a propunerii legislative a deputatului Mircia Giurgiu, potrivit căreia se elimină din Legea educaţiei prevederea privind obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor naţionale.

Adoptarea iniţiativei “demagogice şi ultranaţionaliste” care elimină obligativitatea predării Istoriei şi Geografiei în limbile minorităţilor dovedeşte defecţiunile coaliţiei, iar susţinerea acesteia ar putea arunca în aer coaliţia, a declarat, marţi, vicepremierul UDMR Marko Bela.