Coaliţia 2012 pentru Alegeri Corecte va fi lansată, mâine, o alianţă constituită din cinci organizaţii neguvernamentale cu scopul de a monitoriza şi promova corectitudinea proceselor electorale. Coaliţia îşi va exprima poziţia critică cu privire la ultimele modificări ale cadrului legislativ electoral propuse de către partidele politice: comasarea alegerilor locale şi parlamentare din toamna anului 2012 şi modificarea legislaţiei în sensul alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin.

După cum se precizează într-un comunicat de presă, Coaliţia va lansa o platformă on-line care va putea fi utilizată de către factorii interesaţi în vederea transparentizării procesului electoral, creşterii gradului de implicare activă a cetăţenilor în sesizarea neregulilor electorale şi informării cu privire la reglementările electorale. Membrii Coaliţiei vor avansa un proiect de coduri de bune practici pentru finanţarea partidelor politice şi pentru evitarea posibilităţilor de fraudare a viitoarelor alegeri.

“Având în vederea numărul semnificativ de declaraţii, de toate facturile şi orientările politice, pe subiectul alegerilor din 2012 şi pentru un proces cât mai eficient de informare a opiniei publice, Coaliţia 2012 invită reprezentanţii mass-media să dezbată împreună cu membrii săi capcanele jocului politic românesc.”, se precizează în comunicat.

*************