Clubul Universitatea Craiova își apără jucătorii, finanțatorul Adrian Mititelu sperând ca, în ultimul ceas, să nu-și piardă toți fotbaliștii în urma dezafilierii temporare și a notificat FRF și LPF să nu acorde drept de legimitimare pentru alb-albaștrii aflați în căutare de angajamente. Redăm integral, mai jos, comunicatul: “În ceea ce privește situația jucătorilor aflați sub contract cu SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, vă facem cunoscute următoarele:

Prin hotărârea Comitetului Executiv al Federatiei Române de Fotbal, din data de 20 iulie 2011, s-a decis „excluderea provizorie a clubului SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA, urmând să se supună această măsură validării Adunării Generale a FRF”.

SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA nu a fost exclusă până în prezent din competiţie, iar Comitetul Executiv al FRF nu are printre atribuţii excluderea din competiţii al unui club de fotbal, prevederile Art. 18, punctul 2 din Statutul FRF fiind de stricta interpretare şi reglementând exclusiv excluderea unui membru afiliat din cadrul structurii la care acesta era afiliat, in speta FRF.

Vă atragem atenţia că Articolul 4, punctul 17, litera c din RSTJF al FRF reglementează situaţia „jucătorilor legitimați la echipe care s-au retras sau au fost excluse din competiție, situație în care aceștia nu se pot legitima la un alt club în ultimele 6 etape ale campionatului.”, nu a jucătorilor legitimaţi la echipe care au fost excluse provizoriu din cadrul structurii la care erau afiliate, în speţa FRF!

Întrucât această condiţie imperativă de a exclude din competiţie clubul nostru nu a fost îndeplinită, vă atragem atenţia că orice nouă legitimare a oricărui jucător legitimat şi aflat sub contract cu SC FOTBAL CLUB U CRAIOVA SA reprezintă un grav abuz din partea dumneavoastră, subscrisă urmând a sesiza organele de cercetare penală vis-a-vis de acest fapt.”

Sursa: *************