O razie de amploare s-a desfăşurat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în tot judeţul, poliţiştii doljeni, sprijiniţi de jandarmi ai GJMb Craiova şi IJJ Dolj, vizând prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a faptelor comise cu violenţă şi a celor prin care se pune în pericol siguranţa traficului rutier. La acţiune au participat peste 200 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, criminalistică, precum şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă şi jandarmi, care au descins la baruri şi discoteci şi au constituit, pe principalele drumuri din judeţ, 32 de filtre rutiere, unde au fost oprite şi controlate 687 autovehicule.

“În plus, 118 societăţi comerciale au fost verificate de poliţişti, precum şi 132 localuri de alimentaţie publică, astfel fiind legitimate peste 1.000 de persoane, dintre care 230 au fost percheziţionate de arme albe, iar 42 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru cercetări. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate zece fapte de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile legale şi 193 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă de 64.060 lei”, a precizat agent Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării 11 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.

Pe parcursul acestor activităţi, conform reprezentanţilor IPJ Dolj, a fost depistat Daniel Băzăvan (27 de ani), din satul Basarabi, prins la volanul unei Dacii Nova fără permis de conducere şi cu o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, dar şi Constantin Lupu (58 de ani), din Ţicleni, judeţul Gorj, care vineri seara furase din curtea locuinţei lui Ion Burticală, din comuna Leu, un aparat pentru tasat beton. Pe numele lui Lupu s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Sursa: cvlpress.ro