- EUR
- 4,9762
-
Reducerea consumului de sare creste nivelul colesterolului
Reducerea consumului de sare v-ar putea face mai mult rău decât bine, avertizează cercetătorii britanici, potrivit cărora lipsa sării poate creşte nivelul unor substanţe nocive pentru inimă.
Deşi mulţi specialişti consideră că o dietă bogată în sodiu poate provoca tensiune arterială ridicată, cercetători de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o nouă ipoteză, potrivit căreia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienţi cu probleme cardiace.
O evaluare a 67 de studii precedente ce au avut în vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveală faptul că un aport redus de sare la dieta zilnică a provocat o creştere 2,5 procente a nivelului colesterolului şi o creştere de 7 la sută a nivelului de grăsime corporală ce poate cauza cheaguri de sânge. De asemenea, s-a constatat că modificarea dietei a făcut ca ficatul să elibereze o cantitate mai mare de renină şi de aldosteron, asociate cu o tensiune arterială ridicată. O creştere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular, a subliniat cercetătorul-şef, doctorul Niels Graudal, citat de Agerpres. El a recomandat ca, în loc ca oamenii să reducă sarea, să renunţe la fumat, să reducă consumul de băuturi alcoolice şi să slăbească.
*************
-
Nu prea am incredere in cercetatorii britanici...