Poliţiştii craioveni cercetează trei bărbaţi implicaţi într-un scandal petrecut, vineri noaptea, în localul “Baroque” din municipiu. Potrivit oamenilor legii, scandalul de vineri ar fi pornit de la faptul că unul din cei trei a intrat în localul cu pricina deşi patronul îi interzisese acest lucru, iar în momentul în care a fost dat afară, el şi prietenii săi s-au luat la bătaie cu agenţii de pază. Problema este că toţi sunt “cunoştinţe” mai vechi de-ale poliţiştilor, fiind implicaţi în diverse scandaluri de-a lungul timpului.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, scandalul petrecut vineri noaptea la localul “Baroque”, de pe strada „A. I. Cuza”, din Craiova, a fost generat de un eveniment petrecut cu aproximativ o săptămână înainte. Florin Cristian Nisipaşiu (25 de ani), din Craiova, împreună cu Bogdan Hristea şi Niculin Sebastian Iordache, ambii de 32 de ani, tot din municipiu, s-au dus la “Baroque”, unde au avut un comportament necorespunzător, provocând scandal, motiv pentru care administratorul localului l-a anunţat pe Nisipaşiu că nu mai are voie să revină la barul său.

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 4 februarie, noaptea, în jurul orei 2.30, Florin Nisipaşiu şi-a făcut apariţia în barul respectiv, unde erau deja cei doi amici ai săi. Administratorul l-a văzut şi le-a cerut celor doi agenţi de pază să-l dea afară. Au ieşit afară şi Hristea şi Iordache, care, împreună cu Nisipaşiu, au sărit să-i bată pe agenţii de pază. În timpul încăierării se pare că Iordache a scos un cuţit cu care a început să-i ameninţe pe agenţii de pază şi lucrurile puteau ieşi destul de urât, însă administratorul localului a ieşit afară şi a tras un foc de armă în aer ca să potolească scandalul.

Între timp, la faţa locului au sosit două echipaje de la “Civitas” şi alte două de poliţişti, astfel că agresorii s-au urcat rapid într-un Audi şi au dispărut. Poliţiştii au demarat cercetările, au stabilit că administratorul localului deţine legal arma neletală pe care o folosise, iar în urma declaraţiilor date de martori au fost identificaţi cei trei bărbaţi. “În cauză a fost înregistrat dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, agent Amelia Căprărin.



Numele celor trei agresori au apărut, anii trecuţi, în mai multe scandaluri petrecute în Craiova. Unul dintre cele mai grave incidente a fost scandalul cu focuri de armă petrecut pe 20 august 2007, la Institutul de Medicină Legală Craiova, în care au fost implicaţi atât Bogdan Hristea – ajuns victimă după ce a fost împuşcat de două ori în zona toracică –, cât şi Niculin Sebastian Iordache, care au scăpat doar cu câte o amendă administrativă de câte 500 de lei la momentul respectiv. Singurul trimis în judecată de procurori în dosarul respectiv a fost Costin Dascălu, acuzat de tentativă de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi ultraj contra bunelor moravuri, condamnat ulterior la o pedeapsă de 7 ani de închisoare.

Florin Cristian Nisipaşiu a fost condamnat de Judecătoria Craiova într-un dosar în care a fost acuzat de vătămare corporală gravă. Acesta, împreună cu Gabriel Ţîrcă, mult mai cunoscut ca “Gabi Blondu”, pe 4 noiembrie 2008 au agresat doi angajaţi ai benzinăriei Lukoil din cartierul Bariera Vâlcii. Nisipaşiu l-a lovit cu cuţitul pe unul din cei doi angajaţi, Alexandru Spătărelu, acesta fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde medicii au fost nevoiţi să-l opereze de urgenţă. Nisipaşiu a fost arestat preventiv pentru această faptă după mai bine de o lună, pe 12 decembrie 2008 şi a fost eliberat provizoriu sub control judiciar pe 24 aprilie 2009.


Sursa: cvlpress.ro