Sediul Centrului de informare şi consiliere pentru persoanele fără loc de muncă, deschis luna aceasta la Segarcea, în cadrul proiectului intitulat „Informare şi consiliere profesională în centre urbane mici şi zone rurale”, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat de Centrul European pentru Promovarea şi Integrarea Romilor (CEPIR) Craiova, în parteneriat cu Primăria Segarcea, va fi inaugurat joi, 11 august.

Primăria şi Consiliul Local Segarcea au pus la dispoziţia reprezentanţilor CEPIR spaţiul pentru deschiderea biroului de informare şi consiliere, aflat pe ultima sută de metri a lucrărilor de reabilitare. “Am asigurat acest spaţiu pentru desfăşurarea activităţii specifice Centrului şi lucrăm la amenajarea sa. Va fi gata până în data de 11 august”, a explicat viceprimarul oraşului Segarcea, Nicolae Tutunaru.

La rândul său, coordonatorul local al proiectului, Mariana Ţolu, a precizat că “Segarcea este un oraş cu mulţi şomeri. Nu este prima dată când organizăm cursuri de formare pentru a creşte şansele lor de integrare pe piaţa muncii. Centrul de informare şi consiliere deschis în cadrul prezentului proiect este unul benefic pentru persoanele defavorizate care vor fi consiliate de un psiholog atestat în psihologia muncii şi vor participa la cursuri gratuite de calificare profesională în meserii cerute pe piaţa muncii. La final vor primi certificate profesionale recunoscute atât la nivel naţional, cât şi european”, a declarat aceasta.

Prin proiectul „Informare şi consiliere profesională în centre urbane mici şi zone rurale”, 350 de persoane provenite din cele trei localităţi partenere – Băileşti, Segarcea şi BâRCA şi din împrejurimi, şomeri tineri şi de lungă durată vor avea o şansă în plus să se angajeze. Dintre acestea, 135 (n.r. – câte 45 din fiecare localitate cuprinsă în proiect) vor urma cursuri IT, iar alte 40 vor fi sprijinite financiar pentru a deveni persoane fizice autorizate şi pentru a începe o afacere pe cont propriu.

Centrul va păstra în permanenţă legătura cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă în scopul facilitării accesului şomerilor la informaţie privind locurile de muncă disponibile. De asemenea, Centrul European pentru Promovarea şi Integrarea Romilor va organiza întâlniri cu agenţii economici din Băileşti, Segarcea şi BâRCA în vederea angajării acestora.

Sursa: cvlpress.ro