Doi români se află printre cele 24 de persoane salvate de poliţia britanică dintr-o tabără de nomazi din regiunea britanică Bedfordshire. Două sute de poliţişti, unii dintre ei înarmaţi, au participat la această operaţiune, declanşată după cinci luni de supraveghere de către poliţie, care crede că unii dintre cei 24 de bărbaţi – 17 britanici, doi români, trei polonezi şi doi ruşi – au fost sechestraţi timp de 15 ani, relatează „The Sun”, în ediţia electronică.

Aceştia erau raşi în cap şi trăiau în condiţii similare unui „lagăr de concentrare nazist”, potrivit unei surse citate de cotidian. Bărbaţii au fost găsiţi trăind înghesuiţi în caravane murdare, în barăci şi chiar boxe pentru cai, unii dintre ei acoperiţi cu propriile excremente. Toţi fuseseră obligaţi să renunţe la proprietăţile lor.

Poliţia a efectuat raidul în zori şi a arestat patru bărbaţi şi o femeie. Agenţii au decis să acţioneze duminică pentru că aceasta era singura zi din săptămână în care sclavii nu erau forţaţi să meargă să muncească.

„Stăpânii” lor i-au ademenit într-o cantină pentru săraci şi un centru social cu promisiunea unui loc de muncă, a unei case şi a unui salariu. În schimb, aceştia au fost obligaţi să se trezească la ora 05.00 pentru a face munci manuale dificile, pentru care nu au fost plătiţi niciodată şi au fost bătuţi dacă s-au plâns.

După ce au fost salvaţi de poliţie, bărbaţii au fost duşi într-un centru secret, unde le este examinată starea de sănătate. Deoarece unii dintre ei sunt emaciaţi, li s-a prescris o dietă specială de recuperare.

cvlpress.ro