Parlamentarii şi-au publicat declaraţiile de avere. A senatorului PD-L Tudor Udriştoiu s-a îmbunătăţit faţă de cea precedentă, şi asta pentru că este plătit în continuare pentru serviciile prestate ca profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, senator, medic primar psihiatru la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie şi preşedinte al Colegiului Medicilor Dolj. Tudor Udristoiu are bani de dă şi cu împrumut.

Activitatea parlamentară a lui Tudor Udriştoiu este una care lasă de dorit, dar încasările îi cresc cu fiecare declaraţie de avere publicată. Conform celei depuse la Direcţia Secretariatului General a Senatului la 1 noiembrie 2010, în calitatea de cadru didactic la UMF Craiova, prof. univ. dr. Tudor Udriştoiu încasa, anul trecut, suma de 91.568 lei. Ca senator a luat pe statul de plată 74.603 lei, ca medic primar psihiatric la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova – 46.745 lei. Iar în calitate de preşedinte al Colegiului Medicilor Dolj, organism profesional inexistent, a primit un „mărunţiş” de 13.574 lei. În total, suma de 226.488 lei.

Are bani de îi împrumută şi pe alţii


Senatorul Tudor Udriştoiu continuă să deţină norma didactică integrală, îngemănată cu calitatea de medic primar psihiatru, plătită ca şi cum s-ar afla cotidian la serviciu. Potrivit declaraţiilor de avere, are în continuare 9 sau 10 depozite bancare, terenuri agricole şi cinci imobile, dintre care patru cumpărate. Mai nou, Tudor Udrştoiu are bani de îi împrumută şi pe alţii. Conform declaraţiei de avere completată la data de 9 iunie a.c., Tudor Udriştoiu a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 50.000 lei.

În timp ce unii mor de foame, Tudor Udriştoiu încasează bani din mai multe instituţii publice. Dacă, potrivit declaraţiei de avere din 1 noiembrie 2010, încasa anual 226.488 lei, în 2011 veniturile i-au mai crescut, ajungând la 302.675 lei. Numai chiriile îi aduc lui Tudor Udriştoiu 30.240 lei, iar proprietatea intelectuală – încă 65.065 lei. Ca senator de Craiova, Tudor Udriştoiu este banal, invizibil, fără discurs şi fără activitate parlamentară. Un om obsedat de înavuţire, pus pe căpătuială, din bani publici. Un om care a avut tupeul, când l-am contactat telefonic în urmă cu câteva luni, să spună că ora 15.00 a unei zile lucrătoare este „nepotrivită” pentru a fi contactat telefonic, pentru că atunci… se odihneşte. Şi noi care îl credeam realmente fie la UMF Craiova, fie la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie, în plin efort intelectual: „Nu vă supăraţi, dar este ora 15.00, vineri după-amiază, şi oi avea şi eu dreptul la o pauză”.

„Se zbate” pentru reformarea sistemului de sănătate

Tudor Udriştoiu se simte cu siguranţă confortabil în actuala postură de răsfăţat al soartei. E greu de crezut că îşi pune întrebări dilematice sau că se zbate să caute răspunsuri la nemulţumirile sociale ale milioanelor de pensionari. Tudor Udriştoiu face parte din Comisia de Sănătate a Senatului României. Cu siguranţă „se zbate” pentru reformarea sistemului de sănătate. Acest portocaliu emblematic, care râgăie de bunăstare şi scuipă când aude vorbindu-se de morală şi neajunsurile celor mulţi nu a suflat nici un cuvânt despre desfiinţarea spitalelor, deşi încasează o căruţă de bani din instituţii spitaliceşti. Mai mult decât atât, a fost şi director de spital.