Echipa şi-a schimbat numele în Gaz Metan Severin şi are drept de promovare în prima ligă, acesta fiind obiectivul impus de conducere

Prima echipă de fotbal a Craiovei, Universitatea, este desfiinţată, iar a doua echipă a Craiovei, Gaz Metan CFR, s-a mutat la Severin. Victor Piţurcă dorea să o transforme pe Gaz Metan CFR Craiova, cu sprijinul autorităţilor locale, în echipa-fanion a Băniei, încă aceasta a fost pierdută definitiv în favoarea oraşului Drobeta Turnu Severin. Mutată de facto în oraşul de la Dunăre încă din iarnă, Gaz Metan CFR Craiova a adoptat şi de jure noua locaţie, găsind modalitatea prin care să-şi schimbe numele şi totuşi să aibă drept de promovare. Conducătorii clubului Gaz Metan CFR a invocat faptul că terenul pe care se afla baza sportivă, respectiv complexul „Depou” din Bariera Vâlcii, a fost revendicat, aşa încât FRF a considerat această situaţie una de forţă majoră şi a permis schimbarea sediului de la Craiova la Drobeta Turnu Severin şi modificarea denumirii în Clubul Sportiv Gaz Metan Severin.

„Clubul Sportiv Gaz Metan CFR Craiova a solicitat, prin Adresa înregistrată la FRF sub nr. 2070 din 20.07.2011, schimbarea sediului şi a denumirii clubului datorită revendicării terenului pe care se află baza sportivă unde acest club îşi desfăşura activitatea. La data de 10.08.2011, clubul Gaz Metan CFR Craiova a depus la FRF dovada că o parte a bazei sportive din Craiova unde clubul îşi desfăşura activitatea a fost revendicată (extras de pe portalul instanţelor de judecată cu privire la dosarul nr. 3358/215/2008 soluţionat prin admiterea cererii de revendicare). În această situaţie, observând şi că CS Gaz Metan CFR Craiova şi-a desfăşurat activitatea în cursul sezonului competiţional 2010-2011, din aceleaşi considerente în localitatea Drobeta Turnu Severin, asimilând situaţia de fapt cu o situaţie de forţă majoră, constatăm că nu se încalcă prevederile art. 6 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice şi propunem admiterea solicitării formulate de CS Gaz Metan CFR Craiova cu privire la schimbarea sediului din Craiova în Drobeta Turnu Severin, Str. Independenţei, nr. 58, jud. Mehedinţi, precum şi, pe cale de consecinţă, schimbarea denumirii în Clubul Sportiv Gaz Metan Severin” se specifică în comunicatul FRF. Gaz Metan CFR Craiova a avut o istorie scurtă, fiind înfiinţată în 2007 prin fuziunea grupărilor Gaz Metan Podari şi CFR Craiova, ambele din Liga a III-a. Gaz Metan a încheiat colaborarea cu Şcoala de Fotbal Gică Popescu, iar CFR a cedat locul echipei Ştiinţa Malu Mare. În 2009 echipa Gaz Metan CFR Craiova a promovat în Liga a II-a cu Cristea Boldici pe banca tehnică. În ultimele două sezoane „vişinii” de la Depou s-au clasat la mijlocul clasamentului în Liga a II-a.

Primăria Severin a investit peste 5 milioane de euro în infrastructură


Gaz Metan Severin va debuta în noul sezon al ligii secunde, seria a doua, sâmbătă, de la ora 20, în nocturna de pe „Municipal” contra echipei Arieşul Turda. Ţinând cont că va fi prima partidă sub noua denumire, organizatorii vor lăsa intrarea liberă şi preconizează ca şi jocurile următoare să se dispute la lumina reflectoarelor. Echipa mehedinţeană va fi sprijinită de municipalitate, în parteneriat cu Romgaz şi va avea ca obiectiv promovarea în prima ligă. Primăria Severin a investit nu mai puţin de 5 milioane de euro în arena „Municipal”, schimbând întreaga faţă a acesteia, de la tribune şi vestiare până la dotarea ei cu nocturnă şi un nou gazon. De asemenea, Consiliul Local Severin a alocat deja 100.000 de euro pentru turul acestui campionat. La fel ca Universitatea Craiova în ultimii ani, Gaz Metan Severin va avea în noul sezon ca echipament principal unul alb-albastru marca Adidas, în timp cel de rezervă va fi de culoare verde. Cel mai probabil, echipa severineană îşi va schimba culorile, urmând să se renunţe la vechea combinaţie, alb-vişiniu. În locul lui Jerry Gane, antrenor principal a fost numit Cosmin Bodea, fiind aduşi mai mulţi jucători, majoritatea de la fosta echipă a lui Bodea, FCM Târgu Mureş.

cvlpress.ro