Cine crede că sexul este doar o plăcere (ne)vinovată, se înşeală amarnic. Potrivit specialiştilor, acesta este şi foarte sănătos. O demonstrează studiile! Iată câteva feluri în care activitatea sexuală ajută organismul, potrivit libertatea.ro.

Sexul reduce durerile de cap. Data viitoare când te doare capul, nu mai evita sexul din acest motiv. Din contră, stimularea zonei organelor genitale generează eliberarea de endorfine, corticosteroizi şi a altor ucigaşi naturali ai durerilor din corp.

Sexul reduce riscul de cancer la sân. Studiile dovedesc faptul că acele femei care fac dragoste cu partenerii lor mai mult de o dată pe lună, au risc mai mic de a face cancer la sân decât cele care nu sunt prea active sexual.

Sexul îţi pune inima în mişcare. Cardiologii echivalează o partidă de sex cu un exerciţiu fizic de intensitate moderată care întreţine sănătatea inimii. Orgasmul aduce şi un bonus inimii: în timpul său inima poate avea pulsul de 110 bătăi pe minut, comparabilă cu ce poţi obţine făcând jogging sau mergând cu pas alert.

Sexul protejează prostata. Cercetătorii australieni au dovedit că bărbaţii de vârstă mijlocie, care au cel puţin 3 ejaculări pe săptămână, au cu 50% mai puţine perspective să dezvolte afecţiuni ale prostatei decât ceilalţi care fac sex mult mai rar.

Sexul reduce cantitatea de stres din corp.
Bărbaţii şi femeile ce au beneficiat de mai mult sex în perioada celor 2 săptămâni înaintea unei zile importante s-au descurcat cu mult mai bine în prezentări sau la orice a presupus încrederea de sine.