Si noi am gresit, dar ei nu au limite


  1. #1
    FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
    Data de inscriere
    02-10-2005
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    45
    Sex
    M
    Mesaje
    22,775
    Mesaje bazar
    795
    Putere Reputatie
    151
    Reputatie
    13859
    Puncte CF
    1339.7

    Si noi am gresit, dar ei nu au limite

    Cheltuirea banului public după bunul plac este, pentru deputatul social-democrat, principala problemă care a aruncat România în haosul adâncit şi mai mult de criza economică.
    28 februarie 2011, 07:51
    Reporter: Domnule deputat, în plină criză economică, în timp ce zeci de primării nu au fonduri nici pentru iluminatul public, Guvernul alocă, totuşi, bani pentru diverse proiecte de dezvoltare. Aşadar, resurse există, însă apar semne de întrebare privind modul în care sunt împărţiţi banii. Programul de dezvoltare a infrastructurii în spaţiul rural a devenit o “armă” politică şi electorală?

    Valeriu Zgonea: Cei aflaţi astăzi la guvernare nu mai au nicio limită când vine vorba despre banul public. În timp ce vorbesc despre reforma statului, despre descentralizare şi autonomie, miliardele care au fost alocate prin programul de dezvoltare a infrastructurii din spaţiul rural, instituit prin OG nr. 7/2006, au ajuns anul trecut, aproape în întregime, la comunele conduse de primari PDL.

    Numai în Colegiul 9 Segarcea avem zeci de proiecte de dezvoltare, începute în 2007 sau în 2008, pentru care actualii guvernanţi nu au mai alocat fonduri. Vorbim aici despre zeci de localităţi care nu au mai primit nici măcar un leu. Sunt mii şi mii de oameni care, în România anului 2011, ţară europeană, sunt nevoiţi să trăiască fără apă curentă, fără canalizare, fără drumuri asfaltate sau măcar pietruite. Toţi aceşti oameni sunt pedepsiţi de către actualii guvernanţi pentru singura lor “vină” de a fi votat cu altcineva decât ar fi vrut Boc sau Udrea. Guvernarea portocalie nu este interesată decât de propriile buzunare.

    Sunt şi localităţi care au primit fonduri în ultimul an. Aveţi date concrete care să demonstreze că banii nu au fost împărţiţi în funcţie de nevoile reale ale comunităţilor?

    Din 13 comune conduse de primari PSD, în Colegiul 9, niciuna nu a primit bani la alocarea bugetară din decembrie anul trecut, pentru lucrări de alimentare cu apă potabilă şi extindere a reţelei de canalizare.

    În noiembrie 2009, numai una dintre localităţile din Colegiu conduse de primari PSD a primit bani, şi acele fonduri au fost insuficiente pentru a finaliza sistemul de alimentare cu apă potabilă a satelor din comuna respectivă. În aceeaşi perioadă de timp, primăriile PDL au primit, în baza aceleiaşi OG nr. 7/2006, nu mai puţin de 24,5 miliarde de lei vechi. Adică opt primării PDL au primit peste 24 de miliarde de lei vechi, în vreme ce din 13 primării PSD, una singură a primit, în 2009, aproximativ două miliarde de lei vechi.

    Cred că sunt suficient de clare datele. Situaţia din Colegiul 9 este valabilă în toate colegiile, din toate judeţele ţării. Guvernul îşi permite să condamne comunităţi întregi la sărăcie şi subdezvoltare doar pentru că oamenii care trăiesc acolo au o altă opţiune politică, acesta este adevărul. Oamenii au probleme grave, cu care se confruntă, iar guvernanţilor nu le pasă. Au bani, dar numai pentru PDL.

    Recent, s-au alocat fonduri substanţiale pentru amenajarea spaţiilor verzi şi pentru realizarea de parcuri. Există, şi în acest caz, nemulţumiri privind criteriile de alocare a banilor?
    Există probleme şi mari nemulţumiri privind modul în care actuala guvernare împarte toate fondurile existente. În timp ce colegii mei din Dolj, primari PSD, sunt disperaţi că investiţiile lor în extinderea canalizării se duc pe apa sâmbetei, Guvernul Boc - Udrea alocă zeci de milioane de euro primăriilor PDL din toată ţara, pentru parcuri şi spaţii verzi. Oamenii nu au apă curentă, dar guvernanţii noştri sunt preocupaţi să planteze panseluţe!

    Numai în comuna Ungheni, din judeţul Argeş, s-au alocat, în februarie anul acesta, peste 10 miliarde de lei vechi, pentru înfiinţarea unui parc. S-au dat bani pentru spaţii verzi şi în localităţi cu păduri întinse, din zone montane, astfel încât te întrebi dacă guvernanţii au habar pe ce lume trăiesc. Primarii mei din Colegiu au primit doar două miliarde în ultimii doi ani pentru proiecte de dezvoltare, proiecte importante pentru oameni, iar pentru un singur primar PDL din Argeş s-au găsit 10 miliarde ca să amenajeze un parc. Este revoltător!

    Acuzaţii de alocare a fondurilor pe criterii politice au existat şi în timpul guvernărilor anterioare. Este un principiu “transmis” de la o guvernare la alta, de la un partid la altul?
    Nu neg faptul că şi guvernările anterioare au greşit. Şi noi, PSD, şi liberalii. Dar ceea ce se întâmplă astăzi depăşeşte orice limită, orice imaginaţie. Actualii guvernanţi îşi bat joc de o ţară întreagă, cu zâmbetul pe buze, fără nicio tresărire.

    Ne aflăm în faţa celui mai mare jaf din banii publici făcut în ultimii 20 de ani în România! Băsescu, Boc şi Udrea le-au luat oamenilor banii din salarii şi pensii, dar au avut grijă să-i dea înapoi numai celor din PDL. Şi-au umplut buzunarele - şi ale lor, şi ale clientelei politice -, în vreme ce românii sunt tot mai săraci şi mai disperaţi.

    Am convingerea că o bună parte din banii publici pe care Udrea îi împarte acum primarilor PDL vor fi folosiţi în campania electorală din 2012, pentru cumpărarea de voturi şi mituirea alegătorilor. Singurele lucruri pe care ştiu să le facă actualii guvernanţi sunt să fure şi să mintă. În calitate de vicepreşedinte al PSD, condamn cu fermitate jaful din banii publici pe care îl fac Boc, Udrea şi reprezentanţii PDL din Dolj. Cred că singura speranţă pe care o avem este să scăpăm cât mai repede de această guvernare coruptă şi să formăm un guvern capabil să scoată ţara din mocirla în care a fost băgată de gaşca lui Băsescu.

    «Propun schimbarea legislaţiei în privinţa alocării fondurilor la primării»

    Ce garanţii avem că o altă guvernare, fără PDL, nu va proceda în acelaşi mod, din punct de vedere al împărţirii banului public, al politizării excesive în administraţie şi nu numai?
    Eu pot să spun ce va face PSD când va ajunge din nou la guvernare. Voi propune, în interiorul Partidului Social Democrat, să modificăm legislaţia astfel încât banii pentru primării să nu mai fie daţi în funcţie de culoarea politică a primarului sau a consilierilor. Problemele comunităţilor nu au culoare politică.

    Principiul care trebuie să stea la baza descentralizării financiare şi fiscale este unul simplu: atunci când îi ceri unui om performanţă în administraţie, trebuie să îi dai şi resursele necesare. Autorităţile publice locale trebuie să aibă acces la sursele de finanţare pentru bugetele locale. Pentru a putea face acest lucru, voi propune, de asemenea, să stabilim o limită clară până la care numirile în administraţie sunt influenţate de criterii politice.

    În statele europene, funcţionarii publici sunt recrutaţi după criterii obiective, prin concurs şi fără a se ţine seama de convingerile politice ale candidatului. În România, politizarea administraţiei a atins cote nebănuite şi sufocă orice tentativă de reformare a sistemului. Administraţia publică românească nu a fost niciodată, în ultimii 20 de ani, la acest nivel de politizare şi deprofesionalizare. Administraţia publică din România nu a fost niciodată, în ultimii 20 de ani, atât de îndepărtată de societate, atât de ruptă de cetăţeni şi de probleme reale ale acestora. Concluzia este una singură: avem nevoie de o administraţie depolitizată, profesionistă, stabilă şi motivată, iar PSD va susţine şi va promova acest principiu, prin reglementări legale.

    Trebuie să facem aceste lucruri, trebuie să găsim cele mai bune soluţii, pentru că am ajuns astăzi în situaţia în care sute de primării din întreaga ţară nu îşi mai permit să plătească nici măcar salariile propriilor angajaţi. Ei sunt legaţi de mâini şi de picioare şi depind în totalitate de puterea politică de la Bucureşti. Dacă nu schimbăm lucrurile acum, nu vom mai reuşi niciodată să recâştigăm încrederea oamenilor în administraţia publică. Nu ne mai putem mulţumi cu jumătăţi de măsură, nu mai putem accepta compromisuri. Trebuie să fim sinceri şi să avem curajul să ne asumăm decizii majore.

    Sursa: editie.ro

  2. #2
    Banned s_ki_pp_er's Avatar s_ki_pp_er are ceva special... s_ki_pp_er are ceva special...
    Data de inscriere
    14-12-2006
    Sex
    M
    Mesaje
    240
    Mesaje bazar
    194
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    100
    Puncte CF
    0.0
    toti sunt o apa s'un pamant ...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

  3. #3
    Senior Member marians65's Avatar marians65 are ceva special... marians65 are ceva special...
    Data de inscriere
    13-12-2006
    Locaţie
    aici
    Varsta
    59
    Sex
    M
    Mesaje
    537
    Mesaje bazar
    40
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    101
    Puncte CF
    41.0
    Citat Mesaj iniţiat de s_ki_pp_er Vezi mesajele
    toti sunt o apa s'un pamant ...
    Este mai usor sa dai din gura pe la tv si sa ceri sa faca statul ceva ...dar tu ca reprezentant al oamenilor de acolo ce ai facut pentru ei??
    Ai pus bazele unei afaceri acolo ,local ,sa dai de lucru ?
    ai adus un investitor? ...uite ba aici tot ce trebuie ...creaza locuri de munca!!!!
    Avem al doilea om in stat din Dabuleni ,avem senatori si deputati cu mare influenta in conducerea statului din oltenia.
    Cum dracu de suntem cea mai slab dezvoltata zona a tarii?
    Exista o singura explicatie ...suntem olteni ..adica numai pentru mine...adica dal dracu pe cel de langa mine...hoti..si cu doua fete...si nesimtiti...
    De cand nu ati mai trecut muntii in Ardeal?
    Il blestemam pe Boc, dar a adus in zona Ardealului investitori si bani.Credeti ca aia il blesteama?
    Sa vedeti investitii masive .sa vezi pancarda peste sosea ....angajez muncitori calificati ...asta ma intereseaza pe mine,nu ce poate face statul sau ce nu face!!!!
    Statul este deplans in general de cei care au de castigat din contractele cu el .....
    Ascultam pe unul...cand o sa venim noi o sa depolitizam si o sa facem si o sa dregem....fac pe dracu...schimba lipitorii de afise ai alora cu ai lor..,halal depolitizare.....
    Asta era intrebarea mea pentru dl Zgonea:
    Ce ai facut dumneata concret pentru alegatorii din zona???
    umor oltenesc
    Horoscopul lunii:
    Dragoste : astrele iti surad...
    Sanatate: astrele iti surad si mai tare....
    Bani: astrele se tavalesc deja pe jos de ras.....





  4. #4
    Senior Member marians65's Avatar marians65 are ceva special... marians65 are ceva special...
    Data de inscriere
    13-12-2006
    Locaţie
    aici
    Varsta
    59
    Sex
    M
    Mesaje
    537
    Mesaje bazar
    40
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    101
    Puncte CF
    41.0
    Asta era intrebarea mea pentru dl Zgonea:
    Ce ai facut dumneata concret pentru alegatorii din zona???


    Cine sa raspunda .....tata de la groapa ...poate...ca din partea astora .....
    umor oltenesc
    Horoscopul lunii:
    Dragoste : astrele iti surad...
    Sanatate: astrele iti surad si mai tare....
    Bani: astrele se tavalesc deja pe jos de ras.....




    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: