Activităţile desfăşurate în cadrul evenimentului Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, au continuat astăzi, în municipiul Craiova, cu o simulare pe tema prevenirii victimizarii minorilor, in afara unităţilor de învaţământ.
Astfel, în zona parcului Nicolae Romaneascu, din municipiul Craiova, politistii Sectiei 2 Craiova cu sprijinul voluntarilor Centrului Eductional de Resurse si Trainning, au simulat o stare conflictuală între mai mulţi adolescenţi, urmărindu-se reacţia trecătorilor şi modul de intervenţie al acestora, în cazul în care sunt martorii unui asemenea eveniment.
Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului doreste ca prin acest exercitiu sa atraga atentia minorilor cu privire la consecintele comieterii unor fapte de acest gen. In astfel de situatii, reactia de aplanare a starii conflictuate din partea oricarei persoane care ia cunoştinţă despre eveniment este foarte importanta, putând astfel sa previna savarsirea unei fapte grave, pana la sosirea politistilor pentru a lua masurile legale.
Acest gen de activitati sunt menite sa atraga atentia cetatenilor cu privire la importanta prevenirii criminalitatii si adoptarii unei atitudini adecvate antivictimale si antiinfractionale.
Ulterior, politistii au înmânat tinerilor pliante care conţineau recomandări utile si au purtat discutii cu acestia privind prevenirea implicarii minorilor în evenimente care ar putea avea urmari negative.