Primarul suspendat al Craiovei a reuşit să scape, temporar, de interdicţia de a părăsi Bănia, magistraţii gălăţeni permiţându-i să se deplaseze la Leamna, unde se va oficia cununia religioasă a fiului său.

Iulian Solomon se cunună pe 11 iunie, iar primarul Antonie Solomon, judecat pentru fapte de corupţie şi aflat sub interdicţia de a părăsi Craiova, a obţinut o învoire de trei zile pentru a fi prezent la evenimentul care va avea loc în biserica pe care a ridicat-o la Leamna, în comuna Bucovăţ, unde îşi are una dintre casele de vacanţă.

Măsura a fost dispusă printr-o încheiere de magistraţii Tribunalului Galaţi, instanţa în faţa căreia Solomon se prezintă de luni de zile în calitate de inculpat. “Admite cererea formulată de inculpatul Solomon Antonie prin apărători aleşi. În baza disp. art. 145 al. 1 Cod procedură penală încuviinţează ca în perioada 10.06.2011-12.06.2011 inculpatul Solomon Antonie să părăsească localitatea de domiciliu -respectiv municipiul Craiova, pentru a se deplasa în satul Leamna de Sus , Comuna Bucovăţ, Judeţul Dolj. Dispune comunicarea, în copie , a prezentei încheieri instituţiilor prev. la art 145 al. 2 indice 1 Cod procedură penală, poliţiei comunei Bucovăţ, Judeţul Dolj şi inculpatului Solomon Antonie. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică , azi 30.05.2011″, precizează încheierea de ieri magistraţilor gălăţeni.

Solomon a participat şi la cununia civilă a fiului său, care a avut loc în septembrie 2010, în sediulprimcipal al primăriei Craiova. Solomon, abia ieşit din penitenciarul Galaţi, s-a aflat atunci la una din primele apariţii publice după ieşirea din arest.